Generacije srednjoškolaca u Jastrebarskom do osamostaljenja škole

08.11.2017. Ovo je priča koja se nastavlja na prvu generaciju srednjoškolaca u Jastrebarskom. Nakon četvrte generacije polaznika srednje škole na "Centrali" od 1978. škola se osamostalila i druge će godine slaviti 40. obljetnicu djelovanja i povodom toga sprema prigodnu monografiju

Školska zgrada na „Centrali“ u kojoj se odvijalo srednjoškolsko obrazovanje

Pošto je već u objavljenoj priči na ovom portalu bilo govora o prvoj generaciji, ovo je nastavak priče o drugoj, trećoj i četvrtoj generaciji te vremena kad se srednja škola 1978. osamostalila od srednjoškolskog centra Samobor i od tada vrlo uspješno djeluje kroz obrazovni program.

Rukovoditelj područnog odjeljenja u Jastrebarskom Zvonimir Kirin, prof.
Žig u završnoj svjedodžbi 1977.

Druga generacija!
Školske godine 1975./76. u nekadašnju školsku zgradu nižih razreda Osnovne škole na Centralu polazi druga generacija učenika u dva razreda (rođenih 1960.). To je bila generacija „Šuvarove reforme – koja je ukinula gimnaziju“, pod vodstvom Republičkog sekretara (ministar) za prosvjetu i kulturu dr. sc. Stipe Šuvara. Nakon toga je sve srednjoškolsko obrazovanje postalo strukovno koje je bilo podijeljeno na dvije faze. U prvoj fazi od dvije godine su se učili isti opći predmeti za sve polaznike, da bi tek tijekom od dvije godine učenici slušali predmete koji su im bili potrebni za opredijeljenu struku. Važno je ovdje primijetiti da se nakon osnovnoškolskog obrazovanja nije direktno moglo upisati u strukovnu srednju školu.

Kopanje temelja za sportski dom nogometaša i rukometaša na „Centrali“
Vožnja vlakićem „Derezina“ uskotračnom prugom koji je prevozio ribu i ljude

Profesori koji su predavali prvim generacijama vodili su brigu o socijalnoj strukturi učenika, sportskim aktivnostima i uključivanju polaznika u društvena događanja nekadašnje općine Jastrebarsko. Valja se prisjetiti rujna mjeseca 1975. prilikom koje su svi polaznici područne škole Jastrebarsko srednjoškolskog centra Samobor u nekoliko navrata kopali temelje za zgradu na „Centrali“, koju koristi NK Jaska i još neke udruge za sportska druženja. Te jeseni polaznici sva četiri razreda (prve i druge generacije) išli su na zajednički izlet na Crnu Mlaku i posebno nam je u sjećanju ostala vožnja vlakom „Derezina“ koja je prometovala na liniji uskotračne pruge od Zdenčine do Crne Mlake i svakodnevno prevozila ribu do stanice, odakle se dalje prevozila željeznicom na određena prodajna odredišta i radnike na posao u oba smjera.

Malonogometna ekipa Srednje škole osvajač turnira povodom Dana Republike, 29. 11. 1976. Stoje slijeva: Žarko Pavlić, Zlatko Beška, Marijan Bosilj Čuče: Mladen Martinčević, Zdenko Vuković Cena, Velimir Korak, Zlatko Jurak

Nevenka Šuvajić, prof. je na svojim predavanjima neke učenike zainteresirala za čitanje knjiga i čak je vodila vlastitu evidenciju. Iz Zagreba je nosila čak i knjige za lektiru te je osnovala školsku knjižnicu. Nekadašnji nogometaš NK Jaska, šezdesetih godina, nogometni trener i najbolji sportaš općine Jastrebarsko 1970. kao stolnotenisač, Zvonimir Kirin, prof., Ludvik Matić, prof. i Milenko Kordić, prof. bili su strastveni zaljubljenici u nogomet i često su na tjelesnom odgoju ili u slobodno vrijeme igrali s tadašnjim polaznicima mali nogomet.

Uz malonogometnu ekipu Zvonimir Kirin, prof. (stoji prvi slijeva) i Milenko Kordić, prof. (čuči prvi s desna)
Malonogometna ekipa Srednje škole prvak Drugog jaskanskog prvenstva 1977. Stoje slijeva: Zvonimir Priselac, Zlatko Jurak, Marijan Bosilj Čuče: Žarko Pavlić, Zdenko Vuković Cena, Zlatko Beška, Velimir Korak

Njihovom zaslugom i usmjerenjem u nogometnu igru veći je broj polaznika narednih godina imao vrlo uspješne nogometne karijere u NK Jaska i mnogim drugim klubovima. Godine 1976. /77. održano je i školsko nogometno natjecanje za četiri tadašnja razreda (dva iz prve i dva iz druge generacije). Ekipe koje su navedeni profesori vodili osvajale su i brojne nogometne turnire u općini Jastrebarsko i na školskim natjecanjima. Pošto su prve dvije generacije polaznika bile muškog spola, nastava tjelesnog odgoja se isključivo odvijala na nogometnom asfaltnom igralištu do školske zgrade na „Centrali“. To je školsko igralište asfaltirano 1972. jer su na njemu prvenstvene utakmice igrale djevojke Rukometnog kluba Jaska koje su vikendom, kao i nogometaši Nogometnog kluba Jaska, koristile donji dio prostorija školske zgrade na „Centrali“ za svlačionicu prilikom službenih utakmica. Prilikom tjelesnog odgoja profesori su zapazili mladiće koji su se isticali u brzini i njih su određivali za natjecanja u školskim utrkama.

Profesori u zbornici, Milenko Kordić, Nevenka Šuvajić, Goran Magaš

Zvonimir Kirin, prof. predavao je geografiju i prilikom svojih predavanja od polaznika je znao često tražiti prilikom ispita da pojasne po kojim su poljoprivrednim kulturama poznate zemlje o kojima je trebalo mnogo toga znati. Na njegovu inicijativu polaznici srednjoškolskog obrazovanja iz Jastrebarskog su krenuli u istraživanje prilikom jesenske organizacije Zagrebačkog velesajma na kojoj su imali prilike upoznati zemlje izlagače i njihove proizvode s kojima su se tada predstavili. Nakon te posjete na ispitima je bilo mnogo lakše prezentirati svoje znanje i ostvariti pozitivnu ocjenu.

Drugi „a“ razred školske godine 1976./77. , polaznici druge generacije Stoje slijeva: Milenko Kordić, prof., Željko Hrvoj, Velimir Korak, Vjekoslav Hačko, Tomo Haramija, Drago Škoc, Ivan Rožić, Vlado Brnić, Boris Suša, Josip Grdašić, Josip Kasunić, Žarko Pavlić, Ivan Martinković, Petar Škacan Sjede: Vojko Troha, Zoran Vojniković, Josip Pužin, Ivan Lončarić, Dragutin Rožić, Josip Maletić, Zlatko Študir U ovom su razredu polaznici još bili Josip Tandarić i Stjepan Haramija koji nedostaju na slici.

U vlastitim sačuvanim svjedodžbama prilikom školovanja u područnoj školi Jastrebarsko, koja je bila na „Centrali“ i tada je pripadala Srednjoškolskom centru Samobor, mogu se iščitati zapisani podaci. Godine 1975./76. polazio sam prvi „h“ razred kojem je razrednik bio Zvonimir Kirin, prof. Predmeti koje smo učili bili su: Hrvatski ili srpski jezik i književnost (Nevenka Šuvajić, prof.), Povijest (Ludvik Matić, prof.), Osnove marksizma (Ludvik Matić, prof.), Njemački jezik (Mihovil Leščić i Ivo Jularić, prof.), Geografija (Zvonimir Kirin, prof.), Biologija (Marija Šimić, prof., Mirjana Šušnjar, prof.), Kemija (Marija Šimić, prof.), Fizika (Ankica Turkalj – Pavlović, prof., Željko Koritić, prof.), Matematika (Željko Pavlović, prof., Goran Magaš, prof.), Proizvodno-tehničko obrazovanje (Milenko Kordić, prof.), Obrana i zaštita (Zvonimir Kirin, prof.), Tjelesni odgoj (Milivoj Žganec, prof.), Umjetnost (Jasna Košuta, prof.) i izborni predmet, Matematika. Tada je direktor škole bio Krešimir Treppo, dipl. ing. U drugom „f“ razredu školske godine 1976./77. razrednik nam je ostao isti, a u odnosu na prvu godinu učili smo i predmete Teorija i praksa samoupravnog socijalizma (Alma Redžebašić, prof.) te izborne predmete Matematiku i Njemački jezik. Praktični dio nastave odvijao se prvu godinu u Samoboru kod gospodina Franje Librića, a drugu godinu po jaskanskim poduzećima Progres, AMD Jastrebarsko i drugi te kod privatnih obrtnika.

Drugi „b“ razred školske godine 1976./77., polaznici druge generacije Stoje slijeva: Josip Bereček, Zdenko Stošić, Ivan Kuharić, Mirko Kunović, Petar Španić, Juraj Škoc, Branko Stošić, domaćica Dragica Nežić, Branko Kokotec, Alojz Rački, Branko Mraunac, Zlatko Jurak, Stjepan Krcivoj Čuče: Marijan Rogan, Zdravko Šoštar, Zdenko Vuković Cena, Ivan Španić, Marijan Bosilj, Zlatko Beška, Janko Golubić, Drago Nežić, Petar Štefković U ovom su pak razredu polaznici još bili Zdravko Vulje i Ivica Divjak koji također nedostaju na slici.

Prilikom obavljanja prakse u Samoboru morali smo prvo putovati u Zagreb, a iz Zagreba u Samobor. Nekolicina nas je znala nakon odrađene prakse pješke odlaziti na kupanje u samoborske bazene koji su tada radili u Šmidhenu. Bilo je i situacija da smo se nas nekoliko pješke preko Ruda i Plešivice vraćali u Jastrebarsko. Znalo je to potrajati i pola dana, no tada nam to nije bilo teško. Posebno nam je ostalo u sjećanju 1976. godina kad je u bivšoj državi organizirano Prvenstvo Europe za nogometaše. Tada je jedna od svjetskih velesila, Nizozemska reprezentacija, sudionik tog natjecanja odsjela i trenirala u Samoboru te bila prava atrakcija za nogometne fanatike i zaljubljenike. Naravno da smo i mi bili prisutni njihovim treninzima i u današnje vrijeme čuvamo potpise tih najboljih svjetskih igrača. U Sportskim novostima je čak izašao i jedan zapis, Dječačka pisma od malih „Jastrebaraca“ za Johanna Cruiyffa (1947. – 2016.), a autor tog teksta bio je poznati sportski novinar i publicist Zvonimir Magdić Amigo (rođ. 1930.). Pamtim i vrijeme kad je prva i druga generacija polaznika praktične nastave u AMD Jastrebarsko nastupila na radničkim sportskim igrama i osvojila prvo mjesto u malom nogometu. Bilo je to 1976. 

Žig u završnoj svjedodžbi polaznika druge generacije

U dostupnim svjedodžbama Zlatka Beške iz prvog razreda, vidljivo je da je učenik u slobodnim aktivnostima bio voditelj kružoka matematičara i fizičara te se tijekom sve četiri godine školovanja isticao i u sportskoj sekciji. Nakon prve godine je pohvaljen od nastavničkog vijeća zbog postignutog vrlo dobrog uspjeha.
Poslije toga su polaznicima u Indeks upisivane ocjene, ovjerene potpisom profesora, a u prvom semestru metalskog smjera školske godine 1977./78. u zajedničkom dijelu programa učili su predmete: Hrvatski ili srpski jezik i Književnost (Nevenka Šuvajić, prof.), Teorija i praksa samoupravnog socijalizma (Alma Redžebašić, prof.), Matematika (Goran Magaš, prof.) i Tjelesni odgoj (Milivoj Žganec, prof.). U posebnom dijelu programa učili su se predmeti: Tehnička mehanika (Nevenka Vasiljević, prof.), Elementi strojeva s tehničkim crtanjem (Nevenka Vasiljević, prof.), Tehnologija struke (Nevenka Vasiljević, prof.), Ekonomika poduzeća i organizacija proizvodnje (Stjepan Balaško, prof.) i Proizvodni rad (Nevenka Vasiljević, prof.).

Žig iz indeksa polaznika druge generacije i potpis tadašnje tajnice Branke Crljenica

U drugom semestru iste školske godine zajednički dio programa je ostao isti, a u posebnom programu Milivoj Žokalj, prof. je predavao predmete: Tehnička mehanika, Elemente strojeva s tehničkim crtanjem, Osnove nauke o materijalima i Tehnologiju struke. Automatizaciju je predavao Posavec, prof., Ekonomiku poduzeća i organizaciju proizvodnje Stjepan Balaško, prof. i Proizvodni rad, Stevo Korkut, prof. U dostupnom indeksu je vidljivo da su polaznici drugog semestru Srednjoškolskog obrazovanja u Jastrebarskom odvojeni od Srednjoškolskog centra Samobor i od toga vremena odgojno-obrazovana organizacija nosi naziv Srednjoškolski centar „Braća Kazić“ Jastrebarsko. Uz žig je vidljiv i potpis tadašnje tajnice Branke Crljenica.

Tajnica Srednjoškolskog centra „Braća Kazić“, Branka Crljenica (udata Nevajda)

Nakon treće godine razred metalske struke je Milivoj Žganec, prof. vodio na maturalno putovanje u Porečku Plavu Lagunu. Četvrtu i završnu školsku godinu 1978./79. u trećem i četvrtom semestru u zajedničkom dijelu programa polagala su se tri predmeta: Hrvatski ili srpski jezik i književnost (Gordana Jovanović, prof.), Matematika (Goran Magaš, prof.) i Tjelesni odgoj (Milivoj Žganec, prof.), a u posebnom dijelu programa: Tehnologija zanimanja (Nikola Čeh, prof.) i Proizvodni rad (Milenko Kordić, prof.). Dana 6. srpnja 1979. polaznici druge generacije u Jastrebarskom su primili Svjedodžbu o završenom srednjem obrazovanju, a direktor škole je bio Goran Magaš, prof. koji je tu dužnost preuzeo 1978. od rukovoditelja Zvonimira Kirina, prof.

Prvi „a“ razred 1976./77. treće generacije Sjede u prvom redu slijeva: Josip Gregorić, Zdenko Škoc, Franjo Braje, Marijan Braje, Ljubica Pavković, Ljubica Gvozdanović Drugi red: Ljubomir Kunović, Damir Šolaja, Stjepan Korak, Stjepan Rubinić, Franjo Severinac, Marijan Smičiklas, Dragutin Kunović Treći red: Ljubica Frkonja, Danica Rožić, Blaženka Repar, Ljubica Oštrić, Miroslav Gabor, Miljenko Ključarić, Mijo Novosel, Ivica Martinković Četvrti red: Zlatko Deželić, Zdravko Stanišić, Zlatko Antolčić, Janko Reškovac, Marijan Krlin, Mijo Domjančić, Milan Mravunac, Vesna Španić, Stjepan Strahija, Ignac Belan, Branka Mišić, Darko Braje, Božica Petek, Branka Vinski Ispred peći: Milenko Kordić, prof.
Prvi „b“ razred 1976./77. treće generacije, prvo polugodište Sjede u prvom redu slijeva: Štefica Štos, Ivan Zoretić, Marijan Šeperić, Miroslav Poneković Drugi red: Božidar Lovretin, Josip Čavlović, Petar Vuković, Biserka Horvat, Mirjana Škoc, Josip Domjančić Treći red: Jasminka Sedlar, Mirjana Horvat, Darko Milašinčić, Franjo Markušić, Nevenka Kralj, Dragica Škvarić Četvrti red: Zlata Štefić, Božica Budišćak, Stjepan Slemenšek, Srećko Bučar, Zdravko Miljević, Vladimir Priselac Peti red: Goran Magaš, prof., Josip Novosel, Željko Bogović, Zvonimir Mirković, Vladimir Paukovac, Zlatko Špeljko, Stjepan Samarin, Mišel Markov, Miljenko Štefić, Ranko Kordić, Nikola Katovčić
Prvi „c“ razred 1976./77. treće generacije, prvo polugodište Čuče slijeva: Željko Vlašić, Josip Radatović, Đurđa Milašinčić, Božica Bogović, Slavica Sirovica, Vesna Fajfarić, Grozdana Vuković, Mirjana Guliš, Štefica Vojak, Dragica Slugečić U sredini: Ivica Pintur, Darko Balija Marijan Pintur, Stjepan Vađina, Makso Balaban, Juraj Falica, Petar Kurtalj, Mladen Blažina, Zdravko Mahovlić, Branko Škvorc, Velimir Jurkovac, Nikola Zaher, Ivan Paljug U trećem redu: Stjepan Grgečić, Stjepan Zaher, Mario Perković, Marijan Leka, Marijan Vučić, Josip Franjević, Petar Jurčić, Slavko Kobasić, Velimir Gojmerac, Nikola Hranilović, Petar Sedmak, Josip Kupina
Prvi „c“ razred 1976./77. treće generacije, drugo polugodište, razrednica Alma Redžebašić Sjede slijeva: Mladen Blažina, Štefica Vojak, Mirjana Guliš, Grozdana Vuković, Božica Bogović, Vesna Fajfarić, Đurđa Milašinčić, Marijan Vučić, Stoje u drugom redu: Slavko Kobasić, Stjepan Zaher, Stjepan Vađina, Velimir Gojmerac, Darko Balija, Marijan Pintur, Petar Sedmak, Mario Perković, Josip Franjetić, Branko Škvorc, Petar Kurtalj, Ivan Golub, Slavica Sirovica, Nevenka Šuvajić, prof., Milivoj Žganec, prof., Alma Redžebašić, prof., Dragica Slugečić Treći red: Nikola Hranilović, Stjepan Kovačić, Makso Balaban, Zdravko Mahovlić, Velimir Jurkovac, Nikola Zaher, Ivan Paljug, Juraj Falica, Željko Vlašić, Ivica Pintur, Josip Radatović Ovom razredu u drugoj godini priključile su se i polaznice Nataša Markoč i Đurđa Vinšćak.

Treća generacija!
Ova generacija je u prve razrede krenula školske godine 1976./77., a zanimljivost vezana za njih je da su od ove školske godine pravo upisa imale i djevojke, jer je škola do tada stekla i određeni ugled. Prema tome to je nakon dvije školske godine, prva generacija polaznika u kojem su polaznici bili djevojke i dječaci. Od ove školske godine upisana su i tri razreda polaznika.

Učenici drugih razreda 1978. na strelištu kod Lanišća
Predavači krajem sedamdesetih, prof. Stoje slijeva: Vesna Kajić (Umjetnost), Ivo Jularić (Njemački), Ranka Vrdoljak (TIPS), Goran Magaš (Matematika), Nevenka Vasiljević (Stručni predmeti), - Čuče: Milenko Kordić (proizvodno-tehničko obrazovanje), Mirjana Šušnjar (biologija)

Tadašnji predavač iz matematike Goran Magaš, prof., kad je postao ravnateljem škole u Jastrebarskom uvidio je da je u Jastrebarskom zbog velikog interesa učenika potreban novi prostor ili gradnja adekvatne školske zgrade, u kojima bi se mogla odvijati potrebna nastava i predavanja. Nakon što nije uspio u toj nakani, svoju je aktivnost nastavio na sportskom polju. Goran Magaš, prof. i predavač tjelesnog odgoja Milivoj Žganec, prof. (bivši hrvač i državni reprezentativac) dali su podršku i omogućili zaljubljenicima da se bave i judom. Početkom mjeseca lipnja 1980. osnovan je Judo klub Jaska, a za prvog je predsjednika izabran upravo Goran Magaš, prof. koji je dozvolio da se treninzi odvijaju u učionicama tadašnje školske zgrade na „Centrali“ u Jastrebarskom.

Drugi razred „b“ 1977./78. Sjede u prvom redu slijeva: Miljenko Štefić, Ivan Zoretić, Štefica Štos, Jasminka Sedlar, Vesna Rodić, Božica Budišćak, Marijan Šeperić, Josip Čavlović U drugom redu: Zvonko Jelenić, Stjepan Dugić, Ranko Kordić, Miroslav Poneković, Stjepan Slemenšek, Vladimir Paukovac, Vladimir Priselac, Mirjana Škoc, Nevenka Kralj, Biserka Horvat, Nevenka Šuvajić, prof., Franjo Markušić, Zvonimir Mirković Treći red: Dragutin Kos, Josip Domjančić, Božidar Lovretin, Stjepan Samarin, Josip Novosel, Petar Vuković, Darko Milašinčić, Mišel Markov, Zlatko Špeljko, Željko Bogović, Zdravko Miljević

Na kraju školske godine 1977./78. učenici Srednjoškolskog centra „Braća Kazić“ Jastrebarsko u mjesecu lipnju 1978. izvršili su prema programu predmeta Obrana i zaštita gađanje vojničkom puškom M-48. Isto je održano 10. i 11. lipnja i to na strelištu kod Lanišća. Svi su sudionici gađanja pohvaljeni zbog vrlo dobrih rezultata i discipline koja je bila potrebna prilikom ovog natjecanja. U izvješću Večernjeg lista upisano je da odličan uspjeh u oba gađanja postigli učenici: Milan Mravunac, Mijo Novosel, Stjepko Perlić, Nikola Hranilović, Mario Perković, Marijan Pintur, Srećko Bučar, Josip Domjančić, Ranko Kordić i Vesna Rodić. Odgovorna osoba za gađanje je bio Željko Koritić, prof.

Izlet na Japetić četvrte generacije, razrednik Zvonimir Kirin, prof., travanj 1978.

Kada se u današnje vrijeme prisjetimo školskih dana i sastanemo s nekadašnjim profesorima na ulici, prilikom obljetnica ili bilo kojih drugih druženja lijepo je od njih čuti riječi pohvala za sve početne generacije, iz kojih je - kako kaže Zvonimir Kirin, prof. - postalo javnih i cijenjenih osoba u mnogim djelatnostima. U vrijeme dok je Zvonimir Kirin, prof. bio rukovoditelj područnog odjeljenja srednjoškolaca u Jastrebarskom njegov je prvi cilj bio obrazovanje. Drugi cilj mu je bio, stvoriti časnu i dostojnu osobu. U današnje vrijeme je sretan da je u tome uspio jer su ti časni ljudi dokazali u strukama i kasnije u Domovinskom ratu. Skoro svi su polaznici tih prvih generacija imali za hobi sport, sportski naboj uz koji ide i sportski duh i kultura. Odnos prema roditeljima i nekadašnjim učenicima tih prvih generacija bio je primjeran sredini. To je samo potvrda da su profesori svojim znanjem prenijeli svoje iskustvo i mnoge uputili na pravi put. Zanimljivo je slušati i nekadašnje profesore iz tih početnih godina Srednjeg obrazovanja u Jastrebarskom kada kažu da su imali razumijevanja za svakog učenika i zbog socijalnog stanja i sredine iz koje su dolazili. No, popusta nisu imali prema ikome jer njihova struka im to nalaže i svaki je polaznik dobro trebao zagrijati stolicu da opravda svoju ocjenu.

Polaznici druge, treće i četvrte generacije Srednjoškolskog centra „Braća Kazić“ Jastrebarsko u vojarni Jastrebarsko prilikom zakletve vojnika Slijeva: Milenko Kordić, prof., Ljiljana Kralj, Iskrica Broz, Branko Mraunac, Željka Jerbić, Blaženka Dupin, -, -, -, Zlatko Beška, Željko Stipković, Slavko Budišćak, -, Gordana Dabović

Literatura i izvori:
1. Zdenko Vuković Cena: Mali nogomet jaskanskoga kraja, 1999.
2. Zdenko Vuković Cena: Obrtništvo Jaskanskog kraja, 2013.
3. Zdenko Vuković Cena: 30 godina Judo kluba Jaska, 2010.
4. Radio Jaska
5. Jaskanske novine, godina IV, broj 33, lipanj 2008.
6. Večernji list, lipanj 1978.
7. Predsjednik Udruženja samostalnih zanatlija, ugostitelja i autoprijevoznika Jastrebarsko, Ivan Puhar, Velimir Wintersteiger, direktor Srednjoškolskog centra Samobor, Milenko Kordić, prof., Nevenka Šuvajić, prof., Marija Šimić, prof., Ludvik Matić, prof., Branka Crljenica (udata Nevajda), tajnica Srednje škole Jastrebarsko; polaznici prve generacije: Željko Dragović, Damir Dabović, Franjo Katovčić, Josip Banković, Nikola Martinković, Ivan Kokot, Nikola Oslaković; polaznici druge generacije: Dragutin Rožić, Zlatko Beška, Zdenko Vuković Cena, Tomo Haramija, Branko Mraunac; polaznici treće generacije: Marijan Krlin, Grozdana Vuković (udata Klopović), Nikola Hranilović, Franjo Markušić, Ranko Kordić, Božica Petek (udata Gašpar), Nevenka Kralj (udata Bosilj), Stjepan Slemenšek, Mijo Novosel, Biserka Horvat (udata Pavlić), Ivan Zoretić, Ivan Martinković; polaznica četvrte generacije: Ljiljana Kralj (udata Slemenšek)

Pripremio: Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!