In memoriam IVAN VIDAS 30.12.1926 – 22.5.2019.

23.05.2019. U srijedu 22. svibnja u 93. godini života preminuo Ivan Vidas, nekadašnji nastavnik jaskanske osnovne škole koji je odgojio brojne generacije jaskanske djece

Ivan Vidas rođen je 1926. godine na otoku Rabu, a školovao se u Krku gdje je završio klasičnu gimnaziju, sjemeništu u Splitu, te Učiteljskoj školi u Karlovcu. Do 1951. radi kao mladi nastavnik u mjestima na Primorju, a potom iste godine dolazi u jaskanski kraj, točnije Krašić, gdje upoznaje svoju suprugu Nadu. U jaskansku osnovnu školu dolazi 1965. godine. Bio je omiljeni nastavnik likovne kulture, tjelesnog odgoja, zemljopisa i biologije. Brojnim jaskanskim generacijama osnovnoškolaca ostao je u lijepom sjećanju. Bio je aktivan u društvenom životu Jaske, osobito u Savezu za fizičku kulturu, čiji je rad bitno unaprijedio. Zavolio je ovu sredinu i više od 50 godina ostao je vjeran jaskanskom kraju.
Njegovi sinovi Davor i Marin poznati su jaskanski sportaši, koji su dali veliki obol u razvoju rukometnog sporta u našem gradu.
Posljednji ispraćaj Ivana Vidasa bit će u petak 24. svibnja u 14 sati na Gradskom groblju u Jastrebarskom.
Počivao u miru Božjem!

TAGOVI | Ivan Vidas

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!