In memoriam-Božidar Radečić 1939 – 2019.

04.07.2019. U utorak 2. srpnja u Karlovcu je u 81. godini života preminuo Božidar Radečić, dugogodišnji direktor Drvoproizvoda d.d. Jastrebarsko i dobitnik Nagrade Grada Jastrbearsko

Božidar Radečić rođen je 1.5.1939. u Gornjem Prekrižju, Općina Jastrebarsko. Prije dolaska u Drvoproizvod radio je u Šumskom gospodarstvu Karlovac, u kojem je zbog svojih organizatorskih sposobnosti obavljao čitav niz odgovornih poslova i funkcija, a uz to bio omiljen i cijenjen među djelatnicima i suradnicima.
Za direktora poduzeća Drvoproizvod postavljen je 1. travnja 1987. godine, i tu je funkciju uspješno obavljao do odlaska u mirovinu 30. prosinca 2001.
Tijekom svog mandata uspješno je sa svojim suradnicima proveo proces privatizacije 25. rujna 1992., kada je Drvoproizvod održao prvu Skupštinu novoformiranog dioničkog društva, te postaje prvi vlasnički transformiran kolektiv na području bivše Općine Jastrebarsko. Drvoproizvod je njegovom zaslugom doživio čitav niz korjenitih promjena u organizacijskom, poslovnom i tehnološkom pogledu. Rad, red i disciplina kao osnovno geslo, uz potpuni profesionalizam i odanost tvrtki prenio je na svoje najbliže suradnike i sve uposlene, ne pitajući za radno vrijeme i rješavajući u pojedinim momentima naizgled nerješive probleme. U potpunosti je realizirao koncepciju baziranja proizvodnog programa na bazi domaćih sirovina i na taj način iz uvozno ovisne tvrtke, stvorio pretežitog izvoznika.
Uz obavljanje najodgovornije funkcije u Drvoprizvodu pronalazio je vrijeme i za uključivanje u rad stručnih institucija i asocijacija u oblasti drvne industrije i gospodarstva, te realizaciji najrazličitijih aktivnosti i programa na području Republike Hrvatske.
Isticao se velikim humanitarnim radom i ogromnoj ljubavi prvenstveno prema vatrogastvu za koje je govorio da je temelj održivosti hrvatskog naroda. Bio je pomagatelj brojnih sportskih i kulturnih društava, a 2001. godine dobitnik je Nagrade Grada Jastrebarskog.
Počivao u miru božjem!

TAGOVI | Drvoproizvod d.d.

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!