In memoriam-Stjepan Lacković 7. 2. 1930. - 22. 8. 2019.

28.08.2019. U četvrtak 22. kolovoza u 90. godini preminuo je poznati jaskanski veterinar Stjepan Lacković, jedan od osnivača Veterinarske stanice Jastrebarsko

Stjepan Lacković rođen je 7. veljače 1930. u Donjoj Reki. Osnovnu školu završio je u Jastrebarskom, a malu i veliku maturu u Karlovcu. Studirao je u Zagrebu gdje je završio Veterinarski fakultet. Kao veterinar ostavio je veliki trag u tadašnjoj općini Jastrebarsko gdje je od 1957. do 1976. bio upravitelj veterinarske ambulante u Zdenčini, nakon čega dolazi na mjesto upravitelja jaskanske veteterinarske aambulante, gdje ostaje sve do umirovljenja 1994. godine. Zajedno s legendarnim jaskanskim veterinarom Milanom Liscem bio je jedan od osnivača Veterinarske stanice Jastrebarsko. Velikim entuzijazmom radili su na stvaranju stočnog fonda koji je u njihovo vrijeme bio na zavidnom nivou u cijelom jaskanskom kraju. Kao čovjeka vedre i vesele naravi dobro ga pamte i nekadašnji članovi Gradskog pjevačkog društva Javor. Kao veliki ljubitelj glazbe dugo je godina bio član tamburaške sekcije jaskanske udruge umirovljenika. Posebno emotivno od Stjepana Lackovića oprostili su se njegovi prijatelji "Stari Škanjci" s kojima se mnogo godina družio i igrao nogomet. Na posljednjem ispraćaju u krematoriju zagrebačkog Mirogoja od Stjepana Lackovića oprostio se zamjenik gradonačelnika i "Stari škanjac" Stipe Bučar, koji je u svom govoru istakao kako je Stjepan bio jedan od osnivača starih haklera sa Sajmišta, te vrijedan član i odani prijatelj društva.
- I danas nam je pred očima veselo i vedro lice našeg Stjepana i velika ushićenost nakon postignutog gola na svoj osamdeseti rođendan. Stjepan je jedini od svih članova zasluženo dobio titulu Počasnog predsjednika Starih škanjaca koju je s ponosom nosio sve do svojih zadnjih trenutaka. Dugo će nam trebati da prihvatimo kako te više nema, a tvoje mjesto u našim prostorijama ostat će upražnjeno. Ali pravi prijatelji nikada ne odlaze, oni su uvijek sa nama, rekao je Bučar na ispraćaju od Stjepana Lackovića.
Počivao u miru!

TAGOVI | Stjepan Lacković

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!