IN MEMORIAM TOMISLAV CRNILO (1934-2016)

27.09.2016. Legenda Nogometnog kluba Jaska, Tomislav Crnilo, preminuo je u 82. godini, u Jastrebarskom, 26. rujna 2016.

Smrt Tomislava Crnila bolno je odjeknula u njegovoj i našoj Jaski. Rođen u Vukovaru 7. ožujka 1934, cijeli svoj život proveo je u našem gradu, kojem je poklonio svoj radni vijek i svu svoju ljubav. Građevinski tehničar, iskreno zaljubljen u svoj jaskanski zavičaj, Tomica Crnilo ostavio je neizbrisiv trag u povijesti jaskanskog sporta kao vrsni igrač Nogometnog kluba Jaska.
Bio je pripadnik legendarne, zlatne generacije kluba, za koji je odigrao niz velikih utakmica kao junior i senior, četrdesetih i pedesetih godina 20. stoljeća, najčešće u društvu svojih najbližih prijatelja, Branimira Paseckog i Kazimira Masneca. Svoju ljubav prema Jaski i sportu Tomica je prenio je i na sina Borisa koji je nastavio očevim tragom kao uspješan nogometaš, stolnotenisač i sportski dužnosnik.

Tomislav Crnilo prvi zdesna

Radosno i ponosno Tomislav Crnilo sudjelovao je u siječnju 2016. na proslavi devedesetog rođendana Nogometnog kluba Jaska, u kojem je proveo najljepše dane mladosti. Bio je izuzetno marljiv, drag, skroman i samozatajan čovjek, omiljen prijatelj i susjed.
Iznad svega je volio svoju obitelj, a naročito svoju bolesnu suprugu Bosiljku kojoj je prožet istinskom ljubavlju nesebično i požrtvovno poklonio i podredio mnoge dane i godine. Bio je uzoran suprug, otac, djed, brat, svekar i šogor.
Neka mu je laka ova jaskanska, hrvatska zemljica koju je toliko ljubio. Počivao u miru!
N.Š.

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!