Od Zimske igraonice do profesorice

03.02.2017. Prije 15 godina krenula je prva Zimska igraonica na Japetiću, a jedna od sudionica bila je i Nera Varadi koja je već tada odlučila da jednog dana želi učiti i uveseljavati djecu kao trenerica i učiteljica

Nera Varadi sudjelovala je na svim zimskim i ljetnim igraonicama, najprije kao sudionica, a poslije kao animatorica i učiteljica. Igraonice su postale pravi brend našega grada, a Neri su pomogle da se odluči što želi biti u životu. Dileme nije bilo već od prve igraonice na Japetiću. Odlučila je da bude ono što su bili njezini voditelji i uzori, Domagoj Šlat i Saša Rodić, profesori tjelesne kulture. Nakon srednje škole upisala je Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je prošle godine i diplomirala. Za vrijeme proteklih zimskih praznika marljivo je radila s djecom u školi klizanja gdje smo s njom i porazgovarali.
Sjećaš li se prve zimske igraonice, i u kakvom ti je sjećanju ostala?
-Prve Zimske igraonice, koja se odvijala na Japetiću sjećam se kao da je jučer bila. Pamtim ju toliko detaljno da znam što smo radili koji dan i u koje doba dana. Svake se prisjećam sa veseljem i smijehom, ali prva je posebno ostala u mome sjećanju. Već tada sam odlučila, da jednog dana želim ja biti ta koja će drugu djecu uveseljavati na taj način kako su tada mene uveseljavali dani provedeni na igraonicama i voditelji koji su bili s nama.
Zimska i ljetna igraonica su jedinstven projekt i pravi brend našega grada. Koliko su utjecale na tebe i jesu li na neki način presudile u odabiru tvojeg sadašnjeg zanimanja?
-Kao što sam već spomenula, igraonice što ljetne što zimske, u velikoj su mjeri utjecale na izbor fakulteta i zvanja koje sada imam. U samim počecima nisam znala koja su zvanja naših animatora, tj voditelja koji su bili s nama, ali sam znala da želim biti kao oni. Domagoj Šlat, Saša Rodić i ostali voditelji i organizatori igraonica u gradu Jastrebarskom su bili moji uzori, i još uvijek su. Što sam više odrastala polazeći sve igraonice i provodeći praznike s njima, odlučila sam upisati Kineziološki fakultet.

I ove zime si marljivo radila u školi klizanja. Kako je sve proteklo i jeli i ove godine veliki broj djece naučio klizati?
-Da, ovo je već četvrta u nizu škola klizanja na kojima sudjelujem kao trenerica klizanja. Bilo je prekrasno. Okupio se velik broj djece, većinom vrtićke dobi, ali kasnije i dobar broj školaraca. Usudila bih se reći da su svi naučili klizati, svako dijete koje je sudjelovalo sada može uživati u klizanju bez straha.
Prošle godine diplomirala si na Kineziološkom fakultetu. Što je tvoja uža specijalnost?
-Diplomirala sam u devetom mjesecu prošle godine s temom o kojoj ovdje pišem, a to su zimske igraonice u gradu Jastrebarskom od 2003. godine pa sve do danas. Odlučila sam diplomirati s temom koja je i bila ideja upisa na Kineziološki fakultet. Ovim putem bih se zahvalila svima koji su mi pomogli u odabiru fakulteta, da ga upišem, studiram s veseljem i završim na isti način kako je i počela moja ljubav prema tjelesnim aktivnostima. Na fakultetu sam odabrala izborni modul fitnes i time se usmjerila prema provođenju grupnih i individualnih programa za sportaše i rekreativce.
Što trenutno radiš ?
-Trenutno sam zaposlena u jednom fitnes studiju u okolici Jaske. Uz to trudim se što više sudjelovati u aktivnostima koje organizira Društvo Naša Djeca Jastrebarsko, a u jutarnjim terminima vodim vježbanje za treću životnu dob s našim Jaskancima.
Svi znamo koliko je važna tjelesna aktivnost. Što bi za kraj poručila mladima, ali i našim starijim sugrađanima?
-Svima ista poruka, više se krećite, više budite na otvorenome, provodite vrijeme aktivno i uživajte u rekreaciji i sportovima koje nam nudi naš grad za svaku dob i svaki ukus.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Nera Varadi | Zimska igraonica

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!