Jaskanka Ana Feiner Žalac izlaže u HAZU

30.06.2016. Priznata akademska slikarica Ana Feiner-Žalac, cijenjena u Hrvatskoj ali i inozemstvu te članica ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom izlaže svoje grafike na "7. hrvatskom trijenalu grafike" u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)

Otvorenje trijenala bilo je 15. lipnja, a Ana Feiner-Žalac izložila je tri drvoreza u boji pod nazivom „Postanak planeta“ – „Venera i Jupiter/Jutarnja“, „Venera i Jupiter/Večernja“ te „Saturn i Neptun/Pogled s juga“.
Slikarica i grafičarka Ana Feiner Žalac rođena je u Dolu kraj Pribića, a akademsku je naobrazbu stekla na zagrebačkoj likovnoj akademiji kod profesora Alberta Kinerta (1969) i u majstorskoj radionici Krste Hegedušića (1969 – 1971). Ubrzo nakon prvih, vrlo uspješnih predstavljanja našoj likovnoj javnosti udaje se za Franka Feinera i odlazi u München (1972). Osim umjetničkog izražavanja: grafikom, crtežom, slikarstvom i skulpturom od žice tj. prostornim crtežom, intezivno proučava povijest umjetnosti i filozofiju - posebno se zanimajući za umjetnost koju su stvarale žene kroz povijest. Ana Feiner Žalac danas živi i stvara u Jastrebarskom, a svoja djela najviše izlaže u Hrvatskoj i Njemačkoj.
Sedmi hrvatski trijenale grafike - linearni koncept svečanosti hrvatske grafike u Kabinetu grafike (na drugom katu zgrade HAZU) otvoren je do 7. srpnja 2016. pa Vas pozivamo da dođete i pogledate radove naše Jaskanke!
MH

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!