Smotre u Jastrebarskom

21.04.2017. Ovog vikenda očekuje nas raspjevani i rasplesani vikend u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog

U petak, 21. travnja Zajednica organizira Smotru zborova i vokalnih sastava. Od ove godine smotra više nije revijalnog karaktera, već natjecateljskog, što znači da će najbolji na jaskanskoj smotri biti predloženi za Županijsku smotru zborova i malih vokalnih sastava. Smotra će se održati u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 20 sati. Na smotri će nastupiti Župski crkveni zbor. Sv. Nikola Jastrebarsko, KUD umirovljenika Jastrebarsko, KUD „Cvijet“ Cvetković, Udruga pjevača izvornih pjesama Sv. Jana, KUD Desinec, KUD „Okićka trešnja“ Stankovo te VA Gouriena. Odluku o predstavniku na Županijskoj smotri donijet će vokalni pedagog, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović.
Sljedećeg dana, u subotu 22. travnja, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarsko organizira i Regionalnu smotru dječjeg folklora te Regionalnu smotru izvornog i koreografiranog folklora koje će se održati u Domu kulture Jastrebarsko. Dječje skupine sa svojim nastupima počinju u 18 sati, a odrasle skupine u 19 sati.
Na smotri će nastupiti dječje skupine KUD-a Klinča Sela, KUD-a „Bratinečko srce“ Bratina, KUD-a Sv. Jana, KUD-a Josip Torbar Krašić, KUD-a Magdalena, Donja Kupčina, KUD-a „Seljačka sloga“ Kupinec te KUD-a Desinec. Nastupe malih folkloraša i ove godine će pratiti koreograf, voditelj, istraživač te inicijator osnivanja folklornih udruga za djecu i mlade, gospodin Goran Knežević.
Istog dana, s početkom u 19 sati, počinju nastupi odraslih folklornih skupina. I oni će nastupiti pred stručnom komisijom u kojoj će ove godine sjediti gospodin Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te voditelj pjevanja u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić, gospodin Tomislav Habulin. U kategoriji izvornog folklora nastupit će Matica umirovljenika grada Jastrebarsko, KUD „ Seljačka sloga“ Kupinec, KUD Lipa Slavetić, KUD Magdalena, Donja Kupčina i KUD Desinec, a u kategoriji koreografiranog folklora predstavit će se KUD „Bratinečko srce“ Bratina, KUD Sv. Jana i KUD Magdalena iz Donje Kupčine.
Svi su dobrodošli u Centar za kulturu, kao i u jaskansko kino. Ulaz je besplatan.
Barbara Jerečić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!