10 godina KUD-a Desinec

16.11.2015. U Domu kulture u Jastrebarskom jučer je održan svečani koncert povodom obilježavanja deset godina kontinuiranog rada Kulturno umjetničkog društva Desinec

Prepuna dvorana Doma kulture bila je jučer najbolji pokazatelj koliko KUD Desinec privlači svojim nastupom ljubitelje narodnih pjesama i plesova u našem gradu.

Ovo veliko zanimanje za njihov rad oni su to jučer doista i opravdali izvođenjem zahtjevnog programa, od spleta prigorskih, pokupskih, međimurskih, dalmatinskih, posavskih i zagorskih pjesama i plesova. 

Nastupile su sve sekcije društva, od onih najmlađih koji su budućnost KUD-a Desinec, do onih malo starijih i najstarijih koji se još nisu zasitili pjesme plesa i nastupa, a rade to i više nego odlično. A kako i nebi. Bio je to jučer njihov svečani koncert povodom 10 godina uspješnog rada pod nazivom "Desinec Jaski". 

Veliki motiv izvrsnom nastupu bila je i Plaketa Grada koju su Desinčaki primili proteklog petka povodom Dana grada Jastrebarskog. Predsjednik društva Stjepan Puhar zahvalio je ovom prilikom svima koji su na bilo koji način pomogli u radu društva, a posebno osnivačima, te Gradu Jastrebarskom koji je prepoznao njihov trud u očuvanju tradicijske kulture desinečkog i jaskanskog kraja, ali i cijele Hrvatske. Zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar iskoristio je ovu priliku da čestita članovima KUD-a Desinec ovu vrijednu obljetnicu i pohvali njihove brojne nastupe, među kojima su i oni na Đakovačkim vezovima i Vinkovačkim jesenima, gdje su na najbolji mogući način prezentirali svoj Desinec ali i grad Jastrebarsko. 

Posjetitelji su imali priliku pogledati i film Zdenka Vukovića Cene koji govori o 10 godina rada društva, te na samom kraju i kratki hommage njihovom dragulju "Desinečkoj svadbi".
Ivica Krčelić

TAGOVI | KUD Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!