Bogatstvo folklorne baštine jaskanskog kraja

05.04.2016. Prekrasnim kulturno-umjetničkim programom u petak, 2. travnja u Domu kulture Jastrebarsko, završena je 9. Regionalna smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog

Na smotri je nastupilo više od 150 djevojčica i dječaka koji su oduševili publiku u ukupno šest dječjih folklornih skupina: KUD „Magdalena“ iz Donje Kupčine, KUD Desinec, KUD „Seljačka sloga“ iz Kupinca, KUD Sv. Jana, KUD Klinča Sela i KUD „Bratinečko srce“.

Nastupe dječjih folklornih skupina pratio je Selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, gospodin Goran Knežević, te su prema njegovoj odluci za županijsku smotru dječjeg folklora, kao dvije najuspješnije dječje skupine, predloženi KUD „Bratinečko srce“ i KUD „Magdalena“ .

Nakon dječjih skupina, publici su se predstavili i odrasli folkloraši, a njihove nastupe pratili su glazbeni voditelj i dirigent u ansamblu Lado, gospodin Dražen Kurilovčan te gospodin Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku. U kategoriji izvornog folklora nastupili su Matica umirovljenika grada Jastrebarskog, KUD Desinec, KUD „Okićka trešnja“ iz Stankova, KUD „Lipa“ iz Slavetića, KUD „Magdalena“ iz Donje Kupčine i KUD „Seljačka sloga“ iz Kupinca. 

Za nastup na županijskoj smotri koreografiranog folklora predloženi su KUD Desinec i KUD „Lipa“. U kategoriji koreografiranog folklora na smotri su nastupila tri KUD-a: KUD Sv. Jana, KUD Klinča Sela te KUD „Bratinečko srce“ Bratina, a na županijskoj smotri će nastupati KUD „Bratinečko srce“ i KUD Sv. Jana.

Ovim putem najavljujemo i Revijalnu smotru zborova, 8. travnja u Centru za kulturu Jastrebarsko, na kojoj ćete također imati prilike uživati u nastupima zborova i i vokalnih sastava koji djeluju na području grada Jastrebarskog.
Barbara Jerečić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!