Dan škole i otvorenje likovne izložbe

29.05.2017. Prošli četvrtak 25. svibnja Glazbena škola Jastrebarsko obilježila je Dan škole otvorenjem likovne izložbe udruge KAOS i velikim koncertom učenika škole


Lijepa suradnja Glazbene škole Jastrebarsko i udruge KAOS koja traje već punih sedam godina i ove je godine nastavljena otvorenjem likovne izložbe malih umjetnika, polaznika likovne radionice jaskanske kreativno-edukativne udruge KAOS u predvorju škole.

Svi radovi 23. polaznika likovne radionice koja okuplja djecu od 6 do 10 godina, nastala su tijekom drugog polugodišta ove školske godine, rekla je ovom prilikom voditeljica radionice profesorica Ivana Strmečki Vučina.

-Ovom izložbom, kao i svim prethodnim izložbama, želimo ukazati na značaj i potrebu razvijanja vizualnog izražavanja i stvaralačkog mišljenja djece, te istaknuti važnost prezentiranja dječjeg likovnog izraza široj javnosti, naglasila je Ivana Strmečki Vučina.
Malim umjetnicima na ovoj predivnoj izložbi zahvalio je i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Domagoj Šlat, naglasivši i ovoga puta kako sve ovakve inicijative Grad podržava i pomaže u okviru svojih mogućnosti.

Nakon otvorenja izložbe održan je veliki koncert učenika Glazbene škole Jastrebarsko u povodu Dana škole u kojem su nastupili oni najbolji.

Prije početka koncerta ravnatelj škole Drago Fabijanić uručio je Pauli Golub učenici jaskanske glazbene škole Priznanje za osvojeno prvo mjesto na natjecanju SONUS iz solfeggia koje je održano ove godine u Križevcima.

 Sam koncert i ovoga puta bio je brižljivo pripremljen, a nastupili su mladi jaskanski glazbenici na glasoviru, gitari, klarinetu, flauti, saksofonu, violini i violončelu. Posebno treba istaći Mariju Muđer na violini, Neru Majtanić na saksofonu, Josipa Gregorića na glasoviru i Leona Vlašića na gajdama.

Nastupio je i već čuveni kvartet saksofona, a vrhunac svega bio je nastup gudačkog i puhačkog orkestra te pjevačkog zbora Glazbene škole Jastrebarsko pod ravnanjem Lucije Stanojević i Miroslava Poljančića. 
I.K.

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko | Udruga KAOS

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!