Georgij Paro proslavio 80. rođendan

16.04.2014. U petak, 11. travnja u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom svečano je proslavljen 80. rođendan legendarnog hrvatskog kazališnog redatelja, dramaturga, profesora, književnika i intendanta zagrebačkog HNK-a Georgija Para

Georgij Paro s mladim glumcima predstave "I u šumi toga ima" i ravnateljem Zorin doma Srećkom Šestanom

Georgij Paro proveo je svoje djetinjstvo i mladost u Karlovcu, a u Zorin domu je i započeo svoju bogatu umjetničku karijeru. Dramski studio Zorin doma izveo je tim povodom svoju popularnu predstavu "I u šumi toga ima" autorice i redateljice Sanje Hrnjak. Po završetku predstave Žorža Para su pozdravili i uručili mu prigodne poklone karlovački gradonačelnik Damir Jelić, njegov zamjenik Dubravko Delić i ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan. 

Srećko Šestan, Nino Škrabe, Georgij Paro i Klementina Škrabe

Georgij Paro usko je povezan i s našim gradom. Već više od 30 godina posjeduje kuću za odmor u Grabarku, u kojoj često boravi. Član je Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, a posljednjih je godina postavio na Opatovini s Histrionima dvije antologijske predstave prema tekstovima Jaskanca Nine Škrabea, "Ljubica" i "Idu svati mlade ni". Stoga je rođendanski brzojav Žoržu Paru uputio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim zamjenicima Stipom Bučarom i Domagojem Šlatom, a predsjednica jaskanskog Ogranka Matice hrvatske Klementina Škrabe uručila je Georgiju Paru u Karlovcu poklone Grada Jastrebarskog i jaskanske Matice. 

rođendanska torta

TAGOVI | Georgij Paro

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!