Glazbena predstava/stand-up Me, Myself & Harp

07.02.2018. Jedinstveni glazbeni doživljaj u Jastrebarskom u petak 9. veljače kada u Domu kulture (kino) gostuje harfistica Doris Karamatić sa svojim glazbenim stand up "Me, Myself & Harp" programom

Većina će se složiti da povijest glazbe i nije neka humoristična tema, no kada je priča Doris Karamatić, akademski obrazovana harfistica i članica orkestra gradskog kazališta “Komedija”, uz jedan od najneuobičajenijih instrumenata - harfu, glazbenom užitku nema kraja. Uz red priče i humora te vrhunske glazbe (izvedbe klasičnih i modernih glazbenih djela na harfi), harfistica Doris Karamatić će opisati povijest glazbe, osvrnuti se na današnje glazbene uratke i približiti harfu slušateljima.Rođena u Splitu, živi u Zagrebu. Voli komunicirati o sebi u trećem licu jednine. Ostaje nepoznato je li to zbog zavičaja ili sadašnje adrese. Zbog velikog, skupog i nepraktičnog instrumenta nikad nije ostvarila karijeru uličnog svirača. Zato se zaposlila u orkestru Gradskoga kazališta "Komedija". Kad izađe iz orkestralne "rupe", nastupa po svijetu i okolici.
Ne voli uzaludno trošiti vrijeme ni novac, bez obzira što jednog ima puno, a drugog nikad dovoljno. Dobru formu održava obilazeći teretane u vrlo širokom luku.
Tko je Doris, kako izgleda, zašto svira, čemu služi i da li uopće postoji? Odgovor ćete dobiti na izvedbi glazbene predstave "Me, Myself & Harp".
Ako je suditi po reakcijama dosadašnjih publika i rasprodanim dvoranama, predstava je apsolutni hit i ne sumnjamo da će i Vas očarati i nasmijati.
Doris Karamatić je jedna od onih žena čija karizma zauzima čitav prostor u kojem se nalazi. Više je razloga tome. Prvi je svakako njen opušten i ležeran pristup svemu te velika doza humora koji izvire iz njenih rečenica. Drugi je činjenica da svira harfu, instrument koji nas svojim magičnim zvukom osvaja već stoljećima i treći su njene upečatljive, ali promišljene kreacije koje nosi na svojim nastupima.
Na glazbenoj Akademiji u Zagrebu, u klasi prof. M. Mlinar, diplomirala je harfu 1996. godine, nakon čega postaje članica orkestra gradskog kazališta “Komedija”. Svoja znanja jazza i improvizacije usavršava u Beču kod prof. M. Stadler.
Kako harfu vidi instrumentom koji može dati puno više od klasičnog anđeoskog zvuka, svoj repertoar širi u rasponu od klasike preko jazza do rocka i heavy metala. Surađuje s mnogim eminentnim glazbenicima u Hrvatskoj: Ivan Kapec, Matija Dedić, Joe Pandur, Maja Grgić, Psihomodo pop, Bambi Molesters, Belfast Fooda, Maxim Mrvica, Marko Tolja, Renata Sabljak, Nina Kraljić, Ivana Marić, Marko Tolja, Saša Lozar...
Glazbene avanture za Doris nisu nepoznanica, tako 2010. počinje svirati lasersku harfu. Idejni je pokretač i autor programa "Stand Down Harp" (glazbeni stand up), koji je izvodila po cijeloj Hrvatskoj te „Glazba Susreće Riječi“, večeri glazbe i poezije.
Doris Karamatić možete pratiti na https://www.facebook.com/hopharp
STAR MEDIA

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!