Godišnji nastup KUD-a Sveta Jana u Jastrebarskom

04.04.2014. Nakon Svete Jane članovi KUD-a Sveta Jana održali su prošle subote 29. ožujka godišnji koncert i u Domu kulture u Jastrebarskom

Članovi KUD-a Sveta Jana nakon godišnjeg nastupa u Svetoj Jani već tradicionalno održali su koncert i u jaskanskom Domu kulture.

Nakon što je na samom početku programa posjetitelje koncerta pozdravio predsjednik KUD-a Sveta Jana Nikola Ivčec, započeo je dvosatni program u kojem su Svetojanci prikazali plesove Posavine, Pokuplja, Banata, Međimurja, Bunjevačke plesove kao i plesove jaskanskog kraja, te i ovoga puta pokazali svu raskoš talenta, rada i napornog vježbanja.

Nastupile su mlađa i starija folklorna skupina uz dva tamburaška sastava kao zajedno s gostima iz Udruge  pjevača izvornih pjesama Sveta Jana koje su pratili narodni svirači.

Najmlađi plesači nastupili su s tradicionalnim narodnim plesovima "Rašpa", "Tri koraka" i "Mala posavinu".  Za nastup uvježbale su ih Marina Plečko, Štefica Trgovac i Jasnica Vojvodić. Starije plesače već niz godina uvježbava bivša članica zagrebačkog Lada Ljerka Golemac, tamburaše Marijo Belan dok pjevače izvornih pjesama i narodne svirače vodi Milan Frdelja.

Pored brojnih ljubitelja narodnih pjesama i plesova godišnjem nastupu KUD-a Sveta Jana prisustvovao je i jaskanski dogradonačelnik Stipe Bučar.

TAGOVI | KUD Sveta Jana

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!