Gostovanje u Luxembourgu

19.06.2014. Članovi Puhačkog orkestra DVD-a Stankovo zajedno s mažoretkinjama Pule nastupili su početkom lipnja na međunarodnom festivalu u gradu Wiltzu u Luxembourgu

Pulske mažoretkinje i puhački orkestar DVD-a Stankovo u Wiltzu

Puhački orkestar DVD-a Stankovo djeluje već devetnaest godina. Početkom mjeseca lipnja gostovali su na međunarodnom festivalu u Wiltzu u Luxembourgu. U tri nastupa promovirali su Lijepu našu i sve što su naučili od svog profesora Dragutina Fabijanića. Na festivalu su nastupile 32 skupine iz Nizozemske, Francuske, Belgije i Hrvatske. Trenutno puhački orkestar DVD-a Stankovo ima 40 članova i uglavnom su mlađa populacija. Ovo atraktivno  i zanimljivo gostovanje u Luxembourg osim putovanja autobusom i uživanja u prirodnim ljepotama, ostat će im u uspomeni i prvoj suradnji sa mažoretkinjama iz Pule.

Puhački orkestar DVD-a Stankovo

U narednim godinama svakako žele nastaviti tu suradnju te i dalje nastupati u inozemstvu.. Tjedno vježbaju dva puta. Da bi mogli uspješno nastupati i prezentirati svoj kraj svjesni su da moraju i dalje biti uporni i marljivo učiti. Do sada su nastupali i u Francuskoj, a uskoro ih očekuje i nastup u Postojni u Sloveniji. Velike zasluge pripadaju i pročelnicima i osobama koje brinu o tim mladim ljudima, a to su Marijan Kufrin, Sanja Kelečić i Ivan Brajković. Slijedeće godine će slaviti 20 obljetnicu i valja se dobro pripremiti za taj jubilej, a međunarodni nastupi i gostovanja su prilika za stjecanje iskustva.
Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!