"Hrvati i Australija" u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića

23.04.2019. Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Općina Krašić i Župa svetog Siksta u Pribiću organiziraju program u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja kardinala Franje Kuharića


Program će se održati u subotu, 27. travnja 2019. u 19:30 sati u Vatrogasnom domu u Pribiću, a u sklopu programa će nastupiti Gradsko pjevačko društvo "Javor" pod ravnanjem prof. Ive Barač. U Pribiću će se tada održati hrvatska premijera dokumentarnog filma "Hrvati i Australija" redatelja Jakova Sedlara i scenarista Nine Škrabea te promocija CD-a "Bog je ljubav", posvećenog kardinalu Kuhariću, autora teksta Josipa Bakalasa, skladatelja Zorana Pavkovića i aranžera Draženka Borovca, u izvedbi Zorana Pavkovića i Zbora svetog Siksta iz Pribića.

O životu i djelu kardinala Kuharića govorit će pročelnik Katedre za socijalni nauk Crkve zagrebačkog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, monsinjor prof. dr. Stjepan Baloban, redatelj Jakov Sedlar i književnik prof. Nino Škrabe, a stihove Josipa Bakalasa izvest će dramska umjetnica Smiljka Bencet.
Veselimo se Vašem dolasku!

MH

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!