Hrvatski Picasso izlagat će u Jaski

12.09.2014. Poznati zagrebački slikar Vlado Tuđa koji pripada među najznačajnije predstavnike figurativnog likovnog izraza u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti predstavit će se Jaskancima samostalnom izložbom za Dan grada

Vlado Tuđa kojeg mnogi nazivaju hrvatskim Picassom, ovih je dana posjetio Jastrebarsko i Gradsku galeriju gdje je s voditeljicom muzeja Jelenom Škrabe dogovorio detalje vezano za izložbu njegovih slika u našem gradu. Izložba je planirana za mjesec studeni, u vrijeme Dana grada Jastrebarskog, a samo otvorenje izložbe bit će u petak 14. studenog.

Tuđi je Jaska posebno draga, i veže ga uz povijest njegove obitelji. Naime, njegov djed Ladislav bio je upravitelj vinograda grofa Erdödya početkom prošlog stoljeća, o čemu je opširno pisao Zdenko Vuković Cena u svojoj kolumni na ovom istom web portalu. Vlado Tuđa izlagao je širom svijeta, a svojim osebujnim radovima osvojio je i veoma zahtjevnu publiku New Yorka. 

U svom slikarskom opusu ima preko 2000 slika i preko stotinjak skulptura, od čega će samo jedan mali dio izložiti u galeriji jaskanskog muzeja u vrijeme obilježavanja Dana grada Jastrebarskog.

.

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko | Vlado Tuđa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!