Izložba planinarskih fotografija

29.05.2019. Planinarstvo u našem gradu i jaskanskom kraju ima dugu tradiciju, a u povodu velikih obljetnica koje naši planinari ove godine slave, postavili su izložbu fotografija i dokumenata u prostoru Žitnice

Sto trideset godina razgledne piramide na Japetiću, 105 godina organiziranog planinarenja u Jastrebarskom, 70 godina od osnivanja Planinarskog društva Jastrebarsko, pa 40 godina od otvorenja Jaskanskog planinarskog puta - sve ovo su obljetnice kojima Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko ulazi u središnja događanja slavljeničke godine.

"Upravo iz tog razloga potrudili smo se sakupiti tristotinjak fotografija iz različitih doba razvoja našeg planinarskog društva i predstaviti ih javnosti na izložbi planinarskih fotografija", rekao je prilikom otvorenja izložbe predsjednik jaskanskog planinarskog društva Jadranko Šeper.

Prilikom otvorenja planinarima je na njihovim obljetnicama čestitao i gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je, ovom prilikom, predsjedniku društva Jadranku Šeperu uručio Zahvalnicu Grada Jastrebarskog povodom 70. obljetnice od osnutka Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko.
Na otvorenju izložbe okupio se veliki broj jaskanskih planinara i ljubitelja prirode koji su s velikim zanimanjem razgledali izložene fotografije i dokumente.
Izložbu možete razgledati sve do 2. lipnja, svakim radnim danom od 18 do 20 sati.

I.K.

TAGOVI | HPD Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!