Izložba ručnih radova Višnje Prežgaj

30.04.2017. U četvrtak 27. travnja u Gradskom muzeju u Jastrebarskom otvorena je izložba ručnih radova Jaskanke Višnje Prežgaj pod nazivom "Utkana ljubav"


Višnja Prežgaj, rođena Bohaček, već više od 60 godina stvara ručne radove, predano i strpljivo, rekla je Mirica Kopić na otvorenju izložbe kojem su se odazvali brojni Jaskanci.

 Osjećaj za lijepo Višnja pretvara u savršene radove. Okušala se je u gotovo svim vrstama ručnog rada, a motive odabire logikom kombinacije, u proljeće su to motivi cvijeća, životinja i prirode, za godišnjicu braka su to motivi ljubavi, za svaki blagdan motivi su šaroliki, i lepršavi, naglasila je Mirica Kopić. Višnja je za svoj rad primila priznanja i nagrade, a njezina djela krase brojne domove u Lijepo Našoj, ali i u Kanadi, Americi, Švedskoj, Njemačkoj i Australiji. 

Proglašavajući izložbu otvorenom jaskanski zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, u ime pokrovitelja izložbe Grada Jastrebarskog, zahvalio je Višnji na predanom radu u očuvanju ovog dijela hrvatske kulture i baštine, te izrazio nadu da će neka njezina djela ostati i u muzeju kako bi generacije koje dolaze mogle učiti od majstorice za vezenje Višnje Prežgaj.

Višnjina obitelj je i prava glazbena obitelj, pa su na otvorenju nastupile njene unuke polaznice Glazbene škole Jastrebarsko, unuk Patrik učenik srednje glazbene škole i sin Robert poznati jaskanski gitarist. 

Izložbu ručnih radova Višnje Prežgaj u Gradskom muzeju možete razgledi do 17. svibnja,

Ivica Krčelić

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!