Jaska ima zavidan broj pjevačkih zborova

11.04.2016. Na smotri pjevačkih zborova održanoj u petak 8. travnja u Centru za kulturu Jastrebarsko nastupilo je osam pjevačkih zborova i tamburaški orkestar iz Čabdina

Jednu lijepu glazbenu večer otvorili su mladi tamburaši DVD-a Čabdin koji sjajno rade pod budnim okom maestra Natka Gaberca. Iako su u neka vremena bili i brojniji, i ovoga puta pokazali su da im je kvaliteta jača strana.

Nakon njih predstavile su se članice KUD-a Cvijet iz Cvetkovića potpomognute tamburašima, što se pokazalo kao dobar potez voditeljica zbora. 

Nakon Cvetkovčanki predstavio se i jaskanski župski zbor sv. Nikole biskupa koji iz godine u godinu standardno drži svoju kvalitetu, vjerojatno i zbog brojnih nastupa na misama tijekom godine.  

Pjevači Kud-a Desinec koje smo imali prilike vidjeti i na smotri folklora održanoj početkom travnja u Jastrebarskom pokazali su i ovoga puta svu raskoš zborskog pjevanja tradicionalnih pučkih pjesama. 

Iako u krnjem sastavu pjevački zbor Ad hoc iz Domagovića bio je na visini zadatka. Iako ne baš previše motivirani bili su i više nego dobri. 

Izvorna skupina KUD-a Sveta Jana uvijek plijeni svojom brojnošću i veselim pjesmama našega kraja, uz veliku podršku glazbenog sastava pod vodstvom nenadmašnog Milana Frdelje.

Nakon Svetojanaca publici se s tri pjesme  predstavio i pjevački zbor Javor koji pod vodstvom maestra Milana Stipića napreduje u svakom pogledu, od kvalitete pjevanja do same interpretacije pojedine pjesme.

Pjevački zbor Kud-a umirovljenika koji se uspio održati već gotovo dvadesetak godina uvijek iznenadi pokojom novom pjesmom i njenom prekrasnom izvedbom. Iako ljudi treće životne dobi, članovi ovog zbora uvijek plijene svojim vedrim duhom koji se itekako osjeća u njihovom pjevanju.

I na samom kraju publici se predstavio izvrsno uvježban pjevački zbor Kud-a Okićka trešnja koji ni ovoga puta nije razočarao, već pokazao svu izvrsnost i raskoš zborskog pjevanja. Lijepo ih je uvijek slušati i uživati u njihovom pjevanju.

Svima je na kraju zahvalio na nastupu predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Ignac Smetko i uručio im prigodne zahvalnice._
Ivica Krčelić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!