Kazališna čarolija za kraj godine

24.12.2019. Kazalište Škrabe završilo je 2019. godinu u velikom stilu, s dvije rasprodane predstave pred oduševljenim gledalištem u Domu kulture Jastrebarsko

U petak, 13. prosinca 2019. odrasli ansambl predstavio se nakon uspješnih gostovanja u Pribiću, Donjoj Kupčini, Svetom Ivanu Zelini i Klinča Selu posebnim božićnim izdanjem svoje hit-predstave "Oko jedne hiže" autora i redatelja Nine Škrabea. Razdragani gledatelji od početka su smijehom i pljeskom pratili zbivanja na pozornici, a na kraju burno pozdravili razigrani glumački ansambl predvođen legendom jaskanskog glumišta Deanom Skokom. Svakog posjetitelja na ulazu je čekao prigodni božićni poklon.

U subotu, 14. prosinca 2019. osamdesetak članova dječjeg ansambla Kazališta Škrabe pod vodstvom Klementine Škrabe predstavilo se svojim roditeljima i prijateljima "Božićnom prskalicom", prigodnom blagdanskom revijom. Najmanji, mali i malo veći glumci i glumice izveli su petnaest kratkih igrokaza na temu Božića, a većinu priča, plesova i pjesama osmislili su sami. Kao specijalni gosti u programu su nastupili plesači iz Zagreba, članovi Studija Lepeza, koji umješno vodi koreografkinja Ida Benčik, stalna suradnica Kazališta Škrabe. Brojni posjetitelji oduševljeno su pratili cijeli program koji je nadahnuto vodio Mark Krcivoj, vrsni glumac Kazališta Škrabe, u kojem je do sada odigrao niz zapaženih uloga, od malog Mowglija u "Knjizi o džungli" do boksača Džinksa u "Hiži". Tonom i rasvjetom upravljao je Dominik Sečen, a tehničku podršku pružili su Margareta Škrabe, Nikolina Pustaj i Andrija Ferko. Nakon predstave uslijedio je božićni domjenak uz poklone za sve izvođače.

Kazalište Škrabe, koje trenutno okuplja stotinjak članova, s ponosom se može osvrnuti na proteklu godinu, u kojoj je izvelo ne samo niz uvijek rado traženih predstava u Jaski, jaskanskom kraju, gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji nego je sudjelovalo i u mnogim drugim kazališnim, glazbenim i književno-poetskim događanjima.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!