Kazalište ujedinjuje učenike

14.12.2016. U sklopu europskog projekta Erasmus+ u njemačkom Sindelfingenu i ove su se godine okupili mladi iz više europskih zemalja među kojima su bili i jaskanski srednjoškolci

Učenici Srednje škole Jastrebarsko (Laura Petričević, Bruno Major, Tomislav Šerić, Leonard Lajnert i Noel Reškovac) imali su priliku ove godine po prvi puta kao predstavnici Hrvatske i Jastrebarskog sudjelovati u europskom Erasmus + projektu „Mladi u akciji“ koji se već sedmu godinu za redom održava u gradu Sindelfingenu, poznatim i kao gradu Mercedesa u kojem je nekolicina Jaskanki i Jaskanaca provelo dio svog života. 

Upravo u tom gradu se svake godine okupljaju mladi iz Poljske, Mađarske, Engleske, Francuske, Italije i Njemačke, čiji predstavnici čine mladi stranci iz zemalja poput Grčke, Turske, Sirije, Afganistana i Albanije. Cilj okupljanja je zajedničkim kazališno-pedagoškim radom ujediniti učenike iz više nacija i iz njihovih stavova i djelovanja te međusobno pridobiti zaključke i rješenja za perspektivniju budućnost u zajedničkoj Europi.

Aktualna europska tema koja je ove godine dala podlogu za kazališni rad bila je sudbina izbjeglica. 35 mladih između 14 i 18 godina družili su se 9 dana i pri tome bili vrijedni u pripremi kazališne predstave, koja je predzadnju i zadnju večer njihova boravka predstavljena građanstvu. Uz česte probe i izradu raznih rekvizita našlo se vremena i za razgledavanja gore spomenute tvornice, muzeje, Večer europskog filma, upoznavanje kulinarskih običaja kolegica i kolega u zajedničkim večerama.

Jaskanski srednjoškolci oduševljeni su projektom i putovanjem, a njihova profesorica Aleksandra Đ.P. Radošević, koja je i sama živjela u Sindelfingenu, također nije krila zadovoljstvo: ’’Odlazak naših srednjoškolaca omogućen je velikom podrškom našeg gradskog vodstva - financijski i moralno, te im na tome zahvaljujem!’’.
I.B.

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!