Koncert Tria Cassiopeia

16.12.2015. U Glazbenoj školi Jastrebarsko sinoć je održan koncert Tria Cassiopeia koji čine bivša učenica jaskanske glazbene škole Lucija Kovačević, Tea Petak, obje na flauti, te Manca Udovič na klaviru

Sve tri vrsne glazbenice studentice su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zajedno sviraju od 2013. u Triu Cassiopeia koji je osnovan u sklopu predmeta komorne glazbe pod vodstvom prof. Saše Nestorovića.  Prije godinu dana osvojile su kao komorni sastav prvu nagradu na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, a u travnju ove godine mlade su glazbenice osvojile srebrnu plaketu na međunarodnom natjecanju "Svirel" u Štanjelu.

I sinoć su oduševile izvrsno odabranim programom, sjajnom svirkom i odličnom uigranošću. Koncert su započele Bachovom Triosonatom u G-duru, da bi zatim briljirale u Rabadanovoj Cassiopei, te na kraju završile s Kronkeovim Dva leptira.

- Drago nam je da smo ugostili ove uspješne i nagrađivane mlade glazbenice koje povezuje ljubav prema glazbi i zajedničkom komornom muziciranju, rekla nam je profesorica jaskanske Glazbene škole Iva Zbožinek Janušić, koja je Luciju Kovačević kao svoju učenicu na flauti uvela u svijet glazbe.
To je još jedan od niza dokaza koji Glazbenu školu Jastrebarsko, iako mladu po postojanju, svrstava među najuspješnije glazbene škole u našoj zemlji.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!