Koncert u crkvi Sv. Petra i Pavla u Sošicama

05.07.2017. Koncert Ansambla za ranu glazbu OTIUM iz Zagreba oduševio je 1. srpnja publiku u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Sošicama


U župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Sošicama u subotu 1. srpnja održan je koncert Ansambla za ranu glazbu OTIUM iz Zagreba. Koncert je bio u organizaciji Udruge Uskok Sošice i Župe sv. Petra i Pavla u Sošicama, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, u sklopu manifestacije Petrovo u Sošicama. Članovi Ansambla OTIUM, Ivana BIČANIĆ, sopran; Helen GALOVAC, alt; Igor PETEH, tenor i Rober ŠANTEK, bas, izveli su u njihovom programu skladbe iz razdoblja s kraja srednjeg vijeka, renesanse i ranog baroka.

Ansambl za ranu glazbu "OTIUM" osnovao je glazbenik Igor Peteh, koji je ujedno i umjetnički voditelj ansambla, u veljači 1997. godine u Zagrebu. Sastav njeguje klasičnu vokalnu polifoniju iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Nastupaju diljem Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Vinkovci, Kutina, Križevci i dr.). Ansambl OTIUM oduševio je sošičku publiku koja je izvedbu popratila gromoglasnim pljeskom, a OTIUM ih je nagradio s nekoliko biseva.
M.R.

TAGOVI | Uskok Sošice

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!