Korisno i dobro posjećeno predavanje dr. Sanje Toljan

17.02.2019. Dr. Sanja Toljan koja se dugi niz godina bavi poremećajima hormonskog sustava, u petak 15. veljače je u Centru za kulturu Jastrebarsko održala predavanje naslovljeno kao i njena autorska knjiga "Čudesna moć hormona"

Osnažujemo žlijezde tako što ćemo promijeniti loše životne obrasce ponašanja, u čemu je ključna pravilna prehrana (tri obroka dnevno - izbjegavajući  večernje i noćne obroke)  i dnevni raspored koji ostavlja dovoljno vremena za spavanje i opuštanje. Odustajanjem od loših navika eliminiramo predispozicije za bolest, istaknula je dr. Toljan uz napomenu kako je izuzetno važno da svi oni koji se bave ljudskim zdravljem ne liječe samo bolest, već sagledaju čovjeka u cjelini te ga nauče kako osluškivati svoj organizam i prepoznavati signale koje šalje.

Jednostavno, dan je za rad i aktivnost, noć za odmor i regeneraciju – poručila je na predavanju ova iskusna liječnica, dodavši kako nema tog lijeka koji nas može izliječiti, ako nismo spremni promijeniti način na koji živimo i razmišljamo te vrstu prehrane i stil života.
Predavanje je izazvalo veliko zanimanje pretežito ženske publike (iako dr. Toljan govori i piše i o muškim hormonima), koja je liječnici uputila i brojna pitanja.

Knjige dr. Sanje Toljan "Čudesna moć hormona", "Žene u hormonskoj ravnoteži" i "Muškarci u hormonskoj ravnoteži", mogu se posuditi i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko.

LJ.H.M.

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!