Ljubav na prvi klepet

24.04.2018. Ljubav dviju najpoznatijih roda na svijetu, 26. travnja u 19 sati dobiva i svoje prvo scensko uprizorenje i to u Gradskom kazalištu Žar ptica

"Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet"
nastala je u suradnji Gradskog kazališta Žar ptica i Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Proglašenjem 2016. i 2017. godine Godinama bijelih roda u Zagrebačkoj županiji, posvećena je dodatna pažnja upravo bijelim rodama i jedan od dodatnih benefita toga je da je Zagrebačka županija postala najprepoznatljivija županija u Hrvatskoj po brizi za bijelu rodu. Na tragu toga je nastala ova edukativna ljubana priča kojom se želi skrenuti pažnja i na zaštitu ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica.
Tekst za predstavu "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet" napisala je dramska umjetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga. Redatelj ove priče o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja je Želimir Mesarić, koji o predstavi kaže: "Na temelju stvarnih događaja napisana je prava suvremena basna s elementima priče o dr. Dolittleu, gdje ljudi i životinje govore, i svi se razumiju. Na sceni su i glumci i lutke s videoprojekcijama, koje će u jednom trenu pokriti i strop kazališta, što će djecu siguran sam jako, jako iznenaditi."
Svjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su: Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić. Vizualni identitet predstave osmislili su scenograf Davor Antolić i kostimografkinja Danica Dedijer. Autor video projekcija je Tomislav Krajcer, a lutke je izradila Ana Sekulić. Skladatelj je Damir Šimunović, a koreograf Pravdan Devlahović.
Martina Glasnović

TAGOVI | JU Zeleni prsten Zagrebačke župnije

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!