"Male slike" velikog majstora

07.10.2019. U galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko, 4. listopada, otvorena je izložba slika doajena hrvatskoga slikarstva Nikole Novosela pod nazivom "Male slike"

Već se dugo nije u Gradskom muzeju na nekoj od izložaba okupio toliki broj ljudi kao u petak 4. listopada kada je otvorena izložba "Malih slika" Nikole Novosela. Sjajna atmosfera, odlična izložba, uglavnom Novoselovih minijatura kojima je na neki način želio prikazati presjek svojih radova manjih formata raznovrsnih motiva i stilova.

U svojoj bogatoj i dugoj slikarskoj karijeri, Novosel se izvještio radeći minijature kojih je napravio na stotine, možda i tisuće, jer on je od rijetkih slikara koji rade vješto i izuzetno brzo, ali ne na uštrb kvalitete. Okušao se u svim tehnikama i stilovima kako je i sam rekao na otvorenju, čak i u aktovima, ali baš se u minijaturama vidi ta njegova genijalnost i veliki slikarski talent. Zbog bolesti sada najviše i radi male slike, velikih formata napravio je i previše. Izlagao je dosad na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, organizirao je i sudjelovao je na bezbroj kolonija širom Hrvatske koje su većinom bile humanitarnog karaktera. Zato ga svi vole kao slikara i čovjeka koji je uvijek spreman pomoći, kako mladim slikarima tako i brojnim udrugama kojima je poklonio bezbroj svojih slika. 

Na svemu tome svojim dolaskom na izložbu čestitali su mu i zahvalili brojni njegovi sugrađani i prijatelji, a posebno voditeljica Gradskog muzeja Jelena Škrabe, ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić, i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji mu je ovom prilikom uručio Zahvalnicu Grada Jastrebarskog, a potom i otvorio izložbu.

Otvorenje izložbe svojim su nastupom uveličali članovi pjevačkog zbora KUD-a umirovljenika Jastrebarsko.  

Pokrovitelji izložbe su gradonačelnik Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija., a izložbu možete pogledati do 1. studenog.

Ivica Krčelić

TAGOVI | CZK Jastrebarsko | Gradski muzej Jastrebarsko | Nikola Novosel

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!