Mara Doljak predstavila Jaskancima "Moj Camino 2"

11.11.2018. U povodu Mjeseca hrvatske knjige, magistra farmacije Mara Doljak, u Centru za kulturu Jastrebarsko predstavila je protekli petak 9. studenoga, nastavak svoje uspješnice "Moj Camino 2"


"Veseli me što su okupljeni na večerašnjoj promociji mojih knjiga jako dobro upućeni u tematiku Camina o kojoj govorim i pišem, a još me više raduje činjenica da je nekoliko Jaskanaca, prepješačilo čuveni hodočasnički put Camino de Santiago u Španjolskoj" – izjavila je u petak u Jastrebarskom Mara Doljak, koja je 800 kilometara dugu rutu prošla u tri navrata.

O svojim je iskustvima napisala putopis Moj Camino – Šetnja u dubine sebe, a uslijedio je i nastavak, Moj Camino 2, u kojem autorica detaljno prenosi prošlost, tradiciju i ljude koji su oblikovali hodočasnički put i njegove legende.

Camino de Santiago je ruta koju prelazi godišnje oko 250 tisuća  hodočasnika iz Španjolske, cijele Europe i svijeta koja vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Zbog toga se naziva još i Put Svetog Jakova. Tijekom cijelog Srednjeg vijeka, Santiago de Compostela je bilo vrlo popularno hodočasničko odredište te je na ovoj trasi izgrađeno oko 1.800 građevina, vjerskih, ali i svjetovnih, od velikog povijesnog značaja. O njima, kroz prezentaciju fotografija i video snimaka, Mara Doljak govorila je u Centru za kulturu Jastrebarsko, koji je i organizator ovog predavanja.

„Svatko ima svoj Camino, svoj doživljaj Camina i teško je prenijeti sve dojmove, emocije i spoznaje koje donese ovo hodočasničko putovanje“ – zaključila je Doljak.
UNESCO je 1993. proglasio španjolski i francuski dio puta za Santiago UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

CZK

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!