"Neukradivo nebo" Sonje Zubović

25.03.2013. U srijedu, 20. ožujka 2013, u dvorani Društva hrvatskih književnika u Zagrebu predstavljena je knjiga pjesama Sonje Zubović "Neukradivo nebo"

Knjigu, čije je izdavanje pomoglo i Ministarstvo kulture, izdala je Umjetnička organizacija "Tekston". Na predstavljanju su se okupili brojni Sonjini prijatelji i kolege, među njima i Nino Škrabe, Miro Gavran, Dimitrije Popović, poznata ruska glumica i pjesnikinja Natalija Vorobjova Hržić, pjesnikinja Ružica Cindori, književnik Boris Gregurić, književnica Maja Brajko Livaković te don Ivan Grubišić, a Sonju Zubović posebno je oduševilo što je i ovoga puta izdavanje njezine nove knjige pozdravio i Grad Jastrebarsko, kojeg je predstavljao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. 

Sonja Zubović, poznata književnica i rodom Jaskanka, naglasila je u svojem obraćanju posjetiteljima: "Prekrasno je da se Jaska i ja i nadalje volimo javno. Prekrasno je da ljudi koji vode Jasku imaju senzibilitet za svoj suvremeni kulturni identitet.
"Knjigu su predstavile književnica i pjesnikinja Aleksandra Orlić, urednica knjige Diana Kučinić, a pjesme iz knjige čitala je proslavljena dramska umjetnica i nacionalna prvakinja, glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Branka Cvitković.

A sada malo o Sonjinoj knjizi iz pera Aleksandre Orlić:
"Crvenokosa Sonja je prava kristalna kocka vedrine. Od vremena njemačkih romantičara (računaju se samo oni koji nisu bili u depri), japanskih haiku majstora i naivnog svijeta dječjih slikovnica, u samo 35 pjesama nije stalo toliko optimizma, ushićenja i ružičastog pogleda na svijet. Pa kako je moguće da je njena poetična čaša ne gotovo uvijek napola puna, već se iz nje prelijeva najukusniji šampanjac kojim se slavi život i priroda (a ima ga toliko da joj se ponekad prelije i u njene cipelice)? I zar netko ima potrebu pisati pjesme i u sretnim razdobljima?
Nemamo pravi odgovor osim toga da i sami uronite u njen svijet i zarazite se njenom pozitivom – mjesec nazovete slasnom narančom, protresete kosom i oslobodite sve svoje leptire, pobjegnete u nepregledna prostranstva, zapjevate u snu, viknete nekom na uho "Volim te", a sve frustracije i boli spakirate u kufere i pošaljete na put bez povrataka."

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!