Nezapamćeni uspjeh Baletnog studija Jastrebarsko na Treps festivalu

08.05.2017. Baletni studio Jastrebarsko se i ove plesne sezone iznimno uspješno predstavio na 14. Susretima plesnih grupa-TREPS, manifestacije koja se održavala od 7. do 30. travnja, u organizaciji Trešnjevačke plesne scene i Centra za kulturu Trešnjevka

U konkurenciji od 230 koreografija, koje su se na TREPS-u predstavile u pet dobnih i četiri izričajne kategorije, jaskanske balerine nastupile su s pet koreografija. U čak tri različite dobne skupine (djeca, mladi i seniori), Baletni studio konkurirao je s tri natjecateljske točke u koreografiji voditeljice studija, Svetlane Lukić, i dvije revijalne točke u koreografiji bivše polaznice studija i asistentice koreografkinje, Marte Brkljačić. U kategoriji klasičnog baleta točke „Rosamunda“ (djeca) i „Seguedilla“ (seniori) u koreografiji Svetlane Lukić, zatim „Ples perzijskih robinja“ (mladi) prenesen iz poznatog baleta „Bajadera“ po Mariusu Petipa, te točka „Puttin’ On The Ritz“ (seniori) u kategoriji jazz/musical plasirale su se u veliko finale trešnjevačkih plesnih susreta, TREPS Festival. Marta Brkljačić se po prvi put predstavila solistički u kategoriji suvremenog plesa (seniori), i to u vlastitoj koreografiji „Što te nema“, na istoimenu pjesmu Jadranke Stojaković, te se svojim zapaženim nastupom također plasirala u finale TREPSa. 

Dugogodišnja voditeljica studija, baletna pedagoginja i koreografkinja Svetlana Lukić, ističe kako je ovo nezapamćeni uspjeh Baletnog studija Jastrebarsko u povijesti njihovog sudjelovanja na TREPS Festivalu.
-Od pet prijavljanih točaka u tri različite dobne i izričajne kategorije, svih je pet točaka pozvano u završni krug natjecanja. Baletni studio na TREPS-u sudjeluje od samih početaka festivala, i unatoč tome što je žiri uvijek znao prepoznati kvalitetu naših točaka, ovo je već drugi put da su se baš sve od prijavljenih točaka plasirale u veliko finale. To je veliki uspjeh za naš studio, a ujedno i veliko priznanje našem zajedničkom radu – kako mojem kao pedagoga i koreografa, tako i onom naših vrijednih polaznica i asistentica, kaže Svetlana te dodaje kako najvećim uspjehom smatra to što je svoje bogato pedagoško i koregrafsko znanje uspjela prenijeti na mlađe generacije.

Valja dodati kako je sudjelovanje na 14. Sustretima plesnih skupina jedan u nizu zapaženih ovosezonskih nastupa Baletnog studija Jastrebarsko. Nakon natjecanja ESDU: Croatia Open u ožujku, što ih je plasiralo u finale istog natjecanja koje će se krajem svibnja održati u Poreču, plesnom predstavom „Baletni karusel“ Baletni se studio u travnju predstavio na 20. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije i dobio iznimno pozitivne kritike selektora. Na poziv Udruge za klasični balet „Vindija“, Baletni studio Jastrebarsko je s dvije suvremene i dvije klasične plesne točke gostovao na Gala večeri plesa koja se održala 7. svibnja u varaždinskom HNK, a već je 8. svibnja jednom točkom upotpunio svečanu promociju monografije u čast trideset godina postojanja Osnovne škole Alojzija Stepinca u Krašiću. U pripremi je i nova plesna predstava za iduću sezonu. 

Završno natjecanje TREPS-Festval održavat će se od 17. i 18. lipnja u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka, a jaskanske balerine možete gledati u kategorijama klasičnog baleta, suvremenog plesa i kategoriji jazz/musical.
M.B.

TAGOVI | Baletni studio Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!