Noć knjige u OŠ Ljubo Babić

01.05.2016. Noć knjige ove je godine po prvi puta je održana U OŠ Ljubo Babić

Manifestacija je to koja potiče kulturu čitanja, razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, a obilježava se na Svjetski dan knjige i uoči Dana hrvatske knjige.

Učenici su pokazali velik interes i odazvali se u velikom broju, a učiteljice hrvatskog jezika i knjižničarka pripremile su im zanimljiv program.

U atriju škole posadili su lipu, drvo koje ima dugu tradiciju na našim prostorima i koje se u literaturi spominje kao sveto slavensko drvo. Lipu je donirao Šumarski institut, a time se ujedno obilježio Dan planete Zemlje. Učenici su zatim pokazali svoje glumačko umijeće u kratkim predstavama koje su izveli u atriju škole. Pod svjetlom noćnih lampica i svijeća čitali su hrvatske legende i najdraže ulomke iz knjiga, a nekoliko učenika je čitanje popratilo svojim glazbenim točkama.

Nakon pauze uz čaj od lipe i kekse slijedio je razgovor o mudrim izrekama koje su izvlačili iz šešira, a za najbolje objašnjenu izreku jedna je učenica nagrađena čokoladom.
Pozitivni dojmovi učenika dokazuju da čitanje nije izašlo iz mode i da vrijeme provedeno uz knjigu može biti jednako zabavno kao i moderna tehnologija.
Sandra Marković

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!