Noć muzeja po prvi put u Jastrebarskom!

22.01.2011. U petak 28. siječnja u jaskanskom Gradskom muzeju održat će se po prvi puta manifestacija Noć muzeja

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Jastrebarskog Mihaela Zmajlovića u našem će se gradu u petak 28. siječnja 2011. po prvi put održati manifestacija Noć muzeja, i to u prostorima Gradskog muzeja Jastrebarsko.

Ove se godine Noć muzeja u Hrvatskoj održava sedmu godinu zaredom, a taj projekt Hrvatskog muzejskog društva u suradnji sa svim zainteresiranim muzejima diljem Hrvatske zasigurno je zaslužio status jednog od najzanimljivijih događaja na domaćoj kulturnoj sceni.

Noć muzeja započela je 2005. s ciljem novog i otvorenijeg pristupa muzejskoj, ali i turističkoj publici. Na početku je uključeno bilo šest zagrebačkih muzeja, a iz godine u godinu porast zanimanja bio je sve veći i veći. Prošle je godine Noć muzeja u muzeje diljem Hrvatske privukla više od 278 000 posjetitelja, a sudjelovalo je 96 muzejskih, izložbenih, galerijskih i srodnih ustanova u 35 gradova i mjesta.

Ova izuzetno popularna manifestacija ove godine neće zaobići Jastrebarsko pa će se tako tog petka od 18 sati popodne do 1 sat u noći zanimljivi prigodni programi moći doživjeti i u jaskanskom muzeju.

U bogatom programu jaskanske Noći muzeja koji je osmislio voditelj muzeja Mirko Škrabe sudjeluju Likovno društvo Ljubo Babić Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom, Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko, Tamburaški sastav Veseli žalci, Udruga Portugizac Plešivica, Proizvodnja kolača Sunce, Gradsko kazalište Jastrebarsko i Vokalni ansambl Gouriena. Program jaskanske Noći muzeja izgleda ovako:

Noć muzeja 2011. – Gradski muzej Jastrebarsko

petak, 28. siječnja 2011.

18:00 – 1:00 – prodajna izložba djela Likovnog društva Ljubo Babić iz Jastrebarskog uz aukciju slika 

18:30 – koncert ansambala Glazbene škole Jastrebarsko 

19:30 – Život i djelo Vladimira Jagarića uz predstavljanje njegove knjige o Ivanu Krajaču u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko 

20:30 – nastup tamburaškog sastava Veseli Žalci 

21:00 – Prezentacija proizvoda Udruge Portugizac Plešivica uz degustaciju 

21:00 – Prezentacija i degustacija domaćih kolača proizvodnje Sunce vlasnice Nade Golojuh 

22:00 – Poezija jaskanskih pjesnika – program Gradskog kazališta Jastrebarsko 

23:00 – Koncert Vokalnog ansambla Gouriena 

TAGOVI | Noć muzeja

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!