Noć muzeja u Jastrebarskom

29.01.2012. I u jaskanskom muzeju proteklog petka održana je Noć muzeja uz bogat kulturni i zabavni program

Jaskanski muzej i ove se godine pridružio brojnim muzejima u Hrvatskoj koji organiziraju Noć muzeja. U bogatom kulturnom i zabavnom programu nastupio je veliki broj izvođača, a otvorena je i izložba slika Josipa Rubesa. Noć muzeja u Jastrebarskom započela je malim koncertom učenika i profesora Glazbene škole Jastrebarsko. Tako se već od 18 sati iz građanske sobe jaskanskog muzeja čula glazba Ravela, Haydna, Carullija i drugih poznatih stranih i domaćih skladatelja ozbiljne glazbe koju su na violini, gitari, klaviru, trubi i saksofonu izvodili učenici i njihovi profesori jaskanske Glazbene škole.

Potom je otvorena izložba slika Josipa Rubesa na kojoj je pak nastupio poznati kantautor Pero Rogan.

Nisu bili oštećeni ni ljubitelji narodne glazbe i plesova. Za njihovo dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi KUD-a Desinec te članice pjevačkog zbora KUD-a Lipa iz Slavetića. 

U kasnijim večernjim satima program se preselio potkrovlje jaskanskog muzeja gdje su na večeri poezije nastupili glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko. 

Za odličan završetak još jedne Noći muzeja u Jastrebarskom pobrinuli su se svojim glazbenim nastupom Tomi Novak Novak na gitari i najbolji svirač usne harmonike Krešo Oremuš te Jaskanac Ivan Škrabe.

TAGOVI | Gradski muzej Jastrebarsko | Noć muzeja

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!