Nova knjiga Sonje Zubović

10.12.2013. U četvrtak, 5. prosinca u dvorani Centra Sloboština u Zagrebu predstavljena je nova knjiga Sonje Zubović pod nazivom "Puž Slavek u polju suncokreta"

Predstavljanje knjige namjerno je održano u tjednu kad se obilježava Međunarodni dan invalida te uoči Nikolinja, a o knjizi su govorili Judita Rey Hudeček iz Udruge PUŽ, autorica Sonja Zubović te autorica ilustracija Marina Badurina Cindrić. Izdavač "Puža Slaveka" Tekston donirao je dio naklade Centru za rehabilitaciju Sloboština i Udruzi Puž (Put u život) koja okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju. Događanje je uljepšao mladi glazbenik na trubi Filip Pavlić, a ovo predstavljanje knjige bilo je posebno i po tome što su na njega bila pozvana samo djeca, i to djeca s posebnim potrebama.
"Puž Slavek u polju suncokreta" je priča koja uz čitateljsko uživanje donosi duboke višeslojne poruke i oplemenjuje odrastanje. Priča je to o temeljnim moralnim vrijednostima: razumijevanju različitosti bez upiranja prstom, empatiji bez zamke sažaljenja.

Sama autorica Sonja Zubović kaže: "Bilo je to doista jedno posebno predstavljanje knjige začinjeno emocijama, toplim bojama i toplim tonovima. Uz priču o Slaveku i njegovom neobičnom doživljaju djeca su mjesecima izrađivala svoje puževe i suncokrete u likovnim radionicama. Bili su neobično sretni što su svoje radove mogli izložiti i pokazati. Pohvale će ih potaknuti na nove priče i nove radove."
Uz predstavljanje knjige otvorena je i izložba radova polaznika radionice Centra za rehabilitaciju Sloboština

TAGOVI | Sonja Zubović

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!