Novi roman Sonje Zubović-"Nemreš bit pametan"

09.01.2016. U srijedu, 13. siječnja u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige poznate književnice, porijeklom Jaskanke i aktivne članice Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom Sonje Zubović

Roman "Nemreš bit pametan", u izdanju Društva književnika za djecu i mlade, jedinstveno je i uzbudljivo književno djelo namijenjeno mladim čitateljima u osjetljivim tinajdžerskim godinama. Roman čitatelja privlači uzbudljivom filmičnom radnjom, čita se u dahu, obiluje vrckavim humorom, vedrinom i vrlo važnim pozitivnim porukama. Roman ima pet različitih pripovjedača koji čitatelju nude pet različitih pogleda na svijet, a upoznajući jedni druge učimo se poštovanju, razumijevanju i toleranciji. Ovaj roman, osim toga pršti humorom i na zabavan način neosjetno nas sve poučava o ljubavi i ljudskosti.
Roman ima i zanimljiv posvetu: "Ovaj roman posvećujem "drugačijima", sanjarima, svima onima koji su "stršali" ma gdje bili, jedinstvenim i posebnim klincima što im ni jedna uniformirana izvrsnost nije do koljena. Posvećujem ovaj roman i njihovim roditeljima te dragocjenim odgajateljima koji su ih spasili svojom ljubavlju i hrabrili ih da budu ono što jesu. Da je Tesla odustao od sebe i svojih ideja, na svijetu ne bi bilo struje. Osvijetlimo i mi sretniji svijet!
Na predstavljanju u Zagrebu tekstove iz knjige čitat će glumica Ana Vilenica, a knjigu će predstaviti urednica Silvija Šesto, prof. logoped Maja Kelić i autorica Sonja Zubović.
Veselimo se Vašem dolasku!
M.H.

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!