Otkrivena velika tajna Sherlocka Holmesa

18.12.2016. U Jastrebarskom je od 7. do 10. prosinca šest puta odigrana nova predstava Kazališta Škrabe, "Velika tajna Sherlocka Holmesa", koju je vidjelo više od 900 ljudi, među njima i organizirano učenici Osnovne škole Josipa Zorića iz Dugog Sela te Osnovne škole Klinča Sela

"Velika tajna Sherlocka Holmesa" već je sedma predstava u posljednjih pet godina uigrane ekipe Kazališta Škrabe, koju čine redateljica i producentica Klementina Škrabe, kostimografkinja Marija Špikić, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, koreografkinje Ines Jerčinović i Marta Brkljačić te asistentica redateljice Margareta Škrabe. Za svih sedam predstava, pa tako i "Sherlocka", zaslužan je umjetnički voditelj Kazališta, poznati dramatičar i književnik Nino Škrabe, koji se u svom rodnom Jastrebarskom kazalištem bavi već skoro pedeset godina. 

Kazalište Škrabe djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, a "Velika tajna Sherlocka Holmesa" na zabavan, duhovit i uzbudljiv način spaja najslavnijeg detektiva svih vremena, Sherlocka Holmesa i njegovog vjernog prijatelja doktora Watsona s najpoznatijim i najpopularnijim likovovima književnosti. Putovanje Holmesa i Watsona po cijelome svijetu dovodi ih, naravno, i do konačnog obračuna sa zlikovcem Moriartyjem, a usput posjećuju i svima dobro poznati Hawk City.

U maniri velikih kazališnih hitova Nine Škrabea u Jastrebarskom, poput Doktora Dolittlea, Petra Pana, Knjige o džungli, Kako je Tvrtko ukrao Božić, Mary Poppins i Kako je Shakespeare postao Špeksir, i "Sherlock Holmes" na pozornici okuplja velik broj malih i malo većih glumaca, pjevača i plesača - u ovoj predstavi ima ih više od 80! Uz brojni talentirani ansambl predstave koji uglavnom čine učenici Osnovne škole "Ljubo Babić" i Srednje škole Jastrebarsko, u "Sherlocku" su oduševili i mladi glumci Florijan Skok, Sandro Stipanović i Ornela Rodić, studenti s višegodišnjim glumačkim stažom, a odlično su se uklopile i karlovačke glumice Višnja Polojac i Jasmina Mihalić te Dječji zbor Hitići pod vodstvom Manuele Budišćak. Svakako treba spomenuti i gostujuće pjevačke zvijezde, Marijana Bingulu i Marija Jerčinovića, koji su doživjeli ovacije u ulozi šerifa Martyja Krpe. Našao se tu i veteran Kristinko Malnar, a u "Sherlocku" glume i braća Josip i Andrija Ferko. Veliki povratak na "daske koje život znače" u "Sherlocku" su ostvarili srednjoškolci Mark Krcivoj u ulozi Sherlocka, Niko Pavelić kao Striko Kolibar te Lovro Penić Ivanko kao kauboj Penny. 

Za veliki uspjeh jaskanskog "Sherlocka Holmesa" svakako je zaslužna i odlična rasvjeta, koju na svim predstavama Kazališta Škrabe umješno vode Ivica, Krešimir i Dominik Batušić te hvaljena glazba - ton-majstori su bili Maja Cerovski i Dominik Sečen, a matrice je za potrebe Kazališta Škrabe napravio Josip Cvitanović. Službeni fotograf i snimatelj predstave bio je Matija Grgas, a "Velika tajna Sherlocka Holmesa" u Jastrebarskom će se moći pogledati i početkom sljedeće godine.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!