Otvorena izložba "Jastrebarsko-stare slike"

08.03.2016. U galeriji Gradskog muzeja,u petak, 4.ožujka, predstavljena je izložba "Jastrebarsko -stare slike", uz veliki odaziv sugrađana i ugodnu atmosferu samog otvorenja

Izložba i projekcija starih fotografija i razglednica Jastrebarskog, nastala je suradnjom Centra za kulturu Jastrebarsko, Gradskog muzeja i autora izložbe, Jaskanca Gorana Ringela.

Fotografije iz privatne zbirke obitelji Ringel, razglednice i fotografije sakupljene iz albuma brojnih sugrađana, projekcija s nadopunama tekstualnih opisa gradskih lokacija, starih kuća i ustanova, od kojih su mnoge nestale kroz vrijeme, naišle su na živo zanimanje posjetitelja izložbe, te su razgledom postava i mladi i stariji sugrađani otkrivali, uživali i prisjećali se, Jaske kakva je nekad bila, u starinskom duhu minulih vremena.
Mogle su se čuti i melodije zvučnog zapisa jaskanske skupine VIS Mladi, iz daleke 1970.godine, te nazdraviti uz pjenušce i vina naših istaknutih vinara.

Prisutne je pozdravila voditeljica Gradskog muzeja i galerije, autorica postava izložbe, Jelena Škrabe.  Autor izložbe, Goran Ringel, ujedno i nositelj popularne Facebook stranice "Jastrebarsko Stare Slike", koja bilježi veliku posjećenost i svojevrstan je povod ovoj vrijednoj izložbi, govorio je, između ostalog, o želji i budućem nastojanju pri prikupljanju i dokumentiranju fotografske građe koja kroz detalje slika sliku našeg grada i okolice.

Izložbu je svečano otvorila ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Dragica Severinac, čestitavši Goranu na dosadašnjem trudu i planovima za nastavak rada.
Izložba "Jastrebarsko- stare slike" ostaje otvorena do 18.ožujka.
D.S.

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebasko | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!