Otvorena izložba Pauline Jazvić i Helene Schultheis Edgeler

19.11.2018. U Gradskoj galeriji Jastrebarsko protekli petak otvorena je likovna izložba suvremenih hrvatskih umjetnica, Pauline Jazvić i Helene Schultheis Edgeler

 Autorice su se prilikom otvorenja zasebno predstavile, pa stoga izložba prenosi dva autonomna likovna rukopisa. 

 Slikarstvo Pauline Jazvić obilježuje postupnost, slojevitost te slobodan, nesputan pristup. Ova višestruko nagrađivana hrvatska umjetnica u jaskanskoj galeriji predstavlja se recentnim platnima i crtežima različitih formata te sugestivnim konceptualnim izloškom u znaku današnje popularne kulture, koja se doista više ne razlikuje bez obzira u kojem kutku svijeta nastaje.

Osnovu rada i ideju Helene Schultheis Edgeler čini dvostruka zavojnica kao nositelj informacija u ovom slučaju likovno predočena djelima koja simbolički opisuju razvoj umjetnosti s jedne strane ali i individualnog postojanja umjetnika i njegove transformacije kroz životni ciklus. Glavni motivi slike, impresivnog tetrapiha, su egipatske i grčke zidne slikarije, Cranach, Raphael, Duchamp, te suvremenici David Hockney i Masami Teraoka.

Izložbu su svečano otvorili zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat.

Pokrovitelji izložbe kojom Centar Za Kulturu Jastrebarsko i Gradski muzej i galerija slave Dan Grada Jastrebarskog su gradonačelnik Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija, a ista se može razgledati do 30. studenog 2018.

CZK

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko | Gradski muzej

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!