Otvorena izložba slika članova likovne udruge "Veduta"

29.09.2016. U Gradskoj galeriji u Jastrebarskom otvorena je u četvrtak 29. rujna izložba slika članova nove likovne udruge vizualnih umjetnika "Veduta"

Kada su prije dvije godine krenuli u likovnu radionicu Centra za kulturu u Jastrebarskom, trinaestoro ljubitelji likovne umjetnosti u našem gradu nije ni sanjalo da će u kratkom vremenu njihov hobi prerasti u nešto puno ozbiljnije. 

 Pod vodstvom profesorice likovne kulture, akademske slikarice Helene Schultheis Edgeler polaznici likovne  radionice izučavali su razne slikarske tehnike, od osnova crteža do ulja na platnu, te predanim radom i upornošću, u kratkom vremenu postigli zavidan uspjeh. 

-Sve što smo naučili prikazali smo ovom izložbom, a želja nam je da kroz likovni izričaj promoviramo svoj grad, rekla je prilikom otvorenja izložbe predsjednica udruge Željka Nemec.
Njihovo zalaganje i izložena djela pohvalio je i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je među ostalim naglasio kako je osnivanje likovne udruge Veduta u našem gradu značajan iskorak i treba ga pozdraviti. Svojim budućim akcijama udruga će obogatiti likovnu scenu Jastrebarskog, u čemu će zasigurno imati svesrdnu podršku Gradskog muzeja i Centra za kulturu Jastrebarsko, rekao je Bučar.

Izložbu radova članova "Vedute" možete razgledati u Gradskoj galeriji Jastrebarsko do 14.listopada 2016.
I.K.

TAGOVI | Centar za kulturu | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!