Otvorena izložba slika Jaskanke Ljube Novosel

15.05.2016. U galeriji Gradskog muzeja Jastrebarskog u petak je otvorena izložba slika Jaskanke Ljube Novosel pod nazivom "Moja Jaska"

Veliki broj prijatelja, rodbine i ljubitelja likovne umjetnosti okupio se protekli petak 13. Svibnja na otvorenju izložbe slika Ljube Novosel. Radi se o tematskoj  izložbi posvećenoj Jaski, a  ovo je druga po redu ove veoma nadarene slikarice u Gradskom muzeju Jastrebarsko. 

Ovaj puta se slikarica vraća svome zavičaju, i prati ga kroz sva četiri godišnja doba.

Autorica je školovana slikarica, čije se  dugogodišnje školovanje ogleda u ovom slikarskom i tematskom izazovu. Arhitektura Jastrebarskog ju godinama privlači, a ovom izložbom ona ulazi u svoj slikarski arhitektonski svijet, ne rješavajući ga faktografski, već ulazeći u likovni problem.

 Ljuba Novosel svoj zavičaj osjeća kroz sva četiri godišnja doba, bilježeći ga  gamom prigušenih, tonskih i uravnoteženih boja. Iako je akcent  ove izložbe stavljen na arhitekturu, slikarica s istim slikarskim nervom bilježi i  vinograde, kao i stabla te cvijeće, čime ostvaruje slikarsku prepoznatljivost i dosljednost.

Izložbu slika "Moja Jaska" otvorio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel a možete je razgledati do 14.lipnja ove godine.
J.Š.

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko | Gradski muzej Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!