Otvorena izložba "U susret 130 godina DVD-a Jastrebarsko"

08.05.2018. Na dan zaštitnika vatrogasaca, sv. Florijana, DVD Jastrebarsko je u suradnji s Gradskim muzejom i galerijom Jastrebarsko svečano otvorilo izložbu pod nazivom "U susret 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko"


Izložba, koja je otvorena do 4. srpnja 2018. godine prikazuje jaskanske vatrogaskinje i vatrogasce kroz dugu, sto i trideset godišnju povijest.

 Otvorenje ove izložbe simboličan je trenutak jer se započinje obilježavanje 130 godina DVD-a Jastrebarsko, ali i 130 godina vatrogastva u gradu Jastrebarskom. 

Izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar u ime Grada Jastrebarskog, a izložbu su posjetili i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat te zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel. 

Ova izložba samo je početak aktivnosti koje će obilježiti 130 godina postojanja i rada Središnje vatrogasne postrojbe u Jastrebarskom, ali i dobar podsjetnik da grad Jastrebarsko dugi niz godina ima bogatu tradiciju vatrogastva s predznakom dobrovoljstva.
Leon Bastašić

TAGOVI | DVD Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!