Pjesme i priče našega kraja

27.10.2018. U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u petak 26. listopada, u Centru za kulturu održana je promocija druge knjige pučkog pisca Stjepana Borkovca iz Volavja

U velikoj dvorani Centra za kulturu predstavljena je knjiga Stjepana Borkovca pod nazivom "Pjesme i priče našega kraja". U ime pokrovitelja promocije, ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić, pohvalila je Borkovca kao pisca i pjesnika koji marljivo bilježi događaje svoga kraja iz bliže i daljnje prošlosti, a o samoj knjizi govorio je njezin urednik Dragutin Repar. 

Volavčanin Stjepan Borkovac od rane mladosti piše pjesme, prozu i igrokaze, a probrane tekstove uvrstio je u svoju prvu knjigu "Volavje u srcu" koju je u ovom istom prostoru promovirao prije pet godina. U svojoj drugoj knjizi "Pjesme i priče našega kraja" predstavlja se svojim pjesmama koje piše od rane mladosti, ali i prozom u kojoj bilježi mnoge događaje vezane za Volavje. 

Promociju knjige "Pjesme našega kraja" svojim su nastupom uveličali članovi KUD-a Lipa iz Slavetića čiji je Borkovac član, te crkveni zbor iz Volavja u kojem Borkovac također pjeva.

I.K.

TAGOVI | Stjepan Borkovac

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!