Predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić-svetac našeg doba"

28.07.2018. U četvrtak, 2. kolovoza u 19 sati u Franjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jastrebarskom održat će se promocija knjige Željka Garmaza "Fra Vjeko Ćueić-svetac našeg doba"

Kreativni studio Zvrk, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalište Škrabe u suradnji
s udrugom "Srce za Afriku" pozivaju vas na predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić-svetac našeg doba". U 19 sati služit će se sveta misa koju će predvoditi fra Ivica Perić, misionar u Ruandi. Nakon mise održat će se predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba" autora Željka Garmaza. O knjizi će govoriti autor knjige Željko Garmaz i nasljednik fra Vjeke u misiji Kivumu u Ruandi, fra Ivica Perić, a bit će prikazan i kratak film o životu u toj misiji
Knjiga Željka Garmaza - "Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba" o misionaru franjevcu koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim Oscarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi.
Osim svete mise i predstavljanja knjige, bit će prikazan kratki dokumentarni film od 15 minuta, koji je snimio Dino Senčar, o svemu što se do sada napravilo u misiji u Kivumuu.
Na knjizi koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko Garmaz je radio više od godinu dana, u potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih dijelova njegova života. Kompletan prihod od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar Otac Vjeko u Ruandi, posebice za učenički dom, kao i za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru centra gotovo 700.
Kao poseban gost, na predstavljanje knjige u Jastrebarsko iz Ruande stiže misionar fra Ivica Perić, "lokomotiva" svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci u Ruandi omogućavaju obrazovanje i daju šansu za jedan bolji život.

M.H.

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!