Predstavljanje nove knjige Nine Škrabea

04.06.2018. U petak, 8. lipnja u 20 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko održat će se predstavljanje knjige "U Plavom podrumu" Nine Škrabea, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazališta Škrabe

Predstavljanje nove knjige dramskih tekstova uglednog hrvatskog književnika Nine Škrabea, rođenog Jaskanca, održat će se u sklopu proslave 50. obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja. Pišući o Nini Škrabeu, legendarni redatelj, nedavno preminuli Georgij Paro, naziva ga "najvećim živućim hrvatskim komediografom", a poznati kritičar, pjesnik i esejist Stijepo Mijović Kočan "Držićem naših dana".
U knjizi "U plavom podrumu" objavljeno je pet komedija koje govore o hrvatskoj prošlosti i sadašnjosti, a radi se o tekstovima koji su već uspješno odigrani u renomiranim hrvatskim kazalištima: "U plavom podrumu", "Muke po Iveku", "Malo morgen", "Francekova teta" i "Koltovi generala Pattona". Svi tekstovi na posredan ili neposredan način vezani su uz "najvažniju sporednu stvar na svijetu", nogomet. Autor smatra da se baš u nogometu ogledaju gotovo svi najvažniji problemi današnjeg hrvatskog društva.
Na predstavljanju knjige "U Plavom podrumu" u Jastrebarskom sudjelovat će prvakinja Kazališta Komedija, glumica i pjevačica Marija Borić uz klavirsku pratnju Zvonka Presečkog, akademik Boris Senker, kazališni i filmski kritičar Tomislav Kurelec, legendarni glumci Žarko Potočnjak i Mladen Vasary, redatelj Želimir Mesarić, sportski novinar Ivica Blažičko, Gradsko pjevačko društvo "Javor" te glumice i glumci Kazališta Škrabe.
Veselimo se Vašem dolasku!

M.H.

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!