Predstavljeno drugo izdanje knjige "Plešivici s ljubavlju"

24.02.2020. U petak, 21. veljače u prepunoj dvorani Vatrogasnog doma u Plešivici svečano je predstavljeno drugo prošireno izdanje knjige "Plešivici s ljubavlju" Nine Škrabea i Milana Ivančića

Prvo izdanje te vrijedne i zanimljive knjige objavljeno je u lipnju 2013. i ubrzo nakon toga je rasprodano. Nazočne posjetitelje pozdravili su u ime nakladnika knjige Milan Ivančić, predsjednik Ruralnog srca Plešivice, Franjo Jagunić, predsjednik DVD-a Plešivica i Klementina Škrabe, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, koja je i vodila kroz program. Prigodne riječi pohvale i zahvale uputili su velečasni Stjepan Halužan, župnik Župe svetog Jurja u Plešivici i Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko.
O knjizi i njezinom nastanku govorili su, toplo pozdravljeni od posjetitelja, autori knjige Milan Ivančić i prof. Nino Škrabe. Prisutni su se dugim pljeskom prisjetili i pokojnih suradnika u stvaranju knjige, Predraga Bošnjaka, Zvonimira Zmaića i dr. Branimira Mrakužića.

U glazbenom dijelu svečanosti sudjelovali su Puhački orkestar DVD-a Plešivica pod ravnanjem prof. Dragutina Fabijanića, popularni Kanta bend i Gradsko pjevačko društvo "Javor", kojim je ovom prilikom ravnao prof. Dragutin Fabijanić, ravnatelj jaskanske Glazbene škole, svojevrsni "kum" i dobrohotni domaćin "Javoraša".
U ovoj vrijednoj, raskošno opremljenoj i opsežnoj knjizi (304 stranice) možete doznati obilje dragocjenih podataka o području župe Plešivica koja broji osam naselja (Plešivica, Prilipje, Jurjevčani, Gornja Reka, Vranovdol, Lokošindol, Vlaškovec, Prekrižje), o daljoj i bližoj povijesti, o životu Crkve, sakralnim objektima, umjetninama, znamenitostima, spomenicima, školstvu, vinarstvu, slavnim osobama, turizmu, vatrogastvu, lovstvu, planinarstvu, kulturi, sportu, udrugama, Domovinskom ratu, baštini, narodnim običajima i anegdotama, a u drugom izdanju objavljen je i osebujni hrvatsko-plešivički rječnik.
Knjigu "Plešivici s ljubavlju" možete nabaviti, kao i druga izdanja jaskanskog Ogranka Matice hrvatske, u Foto studiju Jaska, Tuđmanova 29, Jastrebarsko.

MH

foto: Matija Grgas

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!