Prvi koncert u Jaski nakon popuštanja protuepidemijskih mjera

18.06.2020. U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, u srijedu 17. lipnja održan je koncert Tomislava Golubana i njegovog pratećeg sastava u jaskanskoj kino dvorani

Što drugo reći nego da smo jedva dočekali i taj trenutak da nakon svega što smo prošli u zadnja tri mjeseca opet možemo uživati u kulturnim priredbama u našem gradu.
U organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, u srijedu 17. lipnja održan je koncert u kino dvorani. Koncert je održan u kino dvorani zato što tamo ima više mjesta pa je publika mogla biti na dovoljnom razmaku jedni od drugih, a i zato što je dvorana Centra za kulturu nažalost teško oštećena u potresu.
Imali smo zadovoljstvo slušati Tomislava Golubana iz Zaboka koji je nastupao kao svirač usne harmonike i kao vokalni solist. Pratio ga je komroni sastav od tri svirača i to Hrvoje Funda na električnoj gitari, Vid Kotarski na akustičnoj gitari i udaraljkaš Dragutin Hojsak na malom bubnju.
Iako usnu harmoniku često ne doživljavamo kao ozbiljan instrument, Tomislav Goluban uvjerio nas je u suprotno izvodeći blues i country glazbu svirajući usnu harmoniku, te pjevajući na engleskom i na kajkavskom. Također je vodio kroz program, najavljivao kompozicije koje slijede i vrlo edukativno govorio o blues glazbi. Svojim izvedbama pokazao je veliku izražajnu mogućnost usne harmonike.
On i njegov prateći sastav izdali su 11 studijskih albuma i kao i mnogi drugi glazbenici iz Hrvatske poznatiji i cjenjeniji su u inozemstvu nego kod nas.
Nadamo se da će se epidemiološko stanje normalizirati i da ćemo uskoro opet imati mogućnost za koncerte u Jastrebarskom.
Katarina Rončević

TAGOVI | CZK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!