Rođendan u Plavom podrumu

25.10.2015. U četvrtak, 22. listopada, u Histrionskom domu u Zagrebu održana je prva ovosezonska izvedba hit-predstave Nine Škrabea "U Plavom podrumu" u režiji Želimira Mesarića

Nakon ove izvedbe bilo je posebno svečano jer su Histrioni, na čelu s legendom hrvatskog glumišta, vođom Histriona i tumačem glavne uloge u "Plavom podrumu" Zlatkom Vitezom svom autoru Nini Škrabeu priredili neponovljivu rođendansku proslavu.
Nino Škrabe rođen je, naime, baš 22. listopada pa su Histrioni iskoristili priliku da se na poseban način zahvale svom najizvođenijem autoru - Škrabe je u suradnji s Borisom Senkerom i Tahirom Mujičićem napisao 5 dramskih djela za Histrione, a još 6 hitova priskrbio je Histrionima kao samostalni dramski pisac.
Nakon burnog pljeska i oduševljenja kojim je puna dvorana Histrionskog doma pozdravila glumce na kraju predstave, Zlatko Vitez pozvao je Ninu Škrabea na pozornicu te mu pred cijelim auditorijem čestitao rođendan. Na koktelu nakon predstave uslijedili pokloni i zahvalnica za dosadašnju suradnju, uz nadu da će Nino Škrabe i Histrioni imati još puno zajedničkih hitova i u budućnosti (već se planira nova predstava za ljetnu pozornicu na Opatovini idućeg ljeta).

Rođendanskim čestitkama pridružio se i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel sa suprugom koji je tako, kako je sam u šali rekao, postao "gradonačelnik u Zagrebu", a slavljeniku je uz prigodan poklon, zaželio i u budućnosti puno kazališnih hitova, zdravlja i uspjeha. Uz brojne prijatelje i suradnike Nine Škrabea (među njima bio je i najpoznatiji hrvatski teatrolog Boris Senker, zatim legendardni sportski novinar Fredi Kramer, skladatelj i dirigent Josip Cvitanović, filmski redatelj Mladen Juran, tajnik Hrvatske salezijanske provincije don Stjepan Bolkovac), predstavi i kasnijem slavlju prisustvovali su i članovi proslavljene momčadi zagrebačkog Dinama iz 60-ih godina, Slaven Zambata, Zlatko Škorić, Branko Gračanin, Krasnodar Rora i Marijan Bišćan.

U Histrionskom domu su se uz nogometaše mogla vidjeti i poznata lica iz javnog i kazališnog svijeta - savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Vladimir Šeks, glumci Adam Končić, Darko Janeš, Slavko Juraga, Špiro Guberina te jaka jaskanska reprezentacija na čelu s legendom jaskanskog glumišta Deanom Skokom i kostimografkinjom Sandrom Brkljačić.
Tako se izvedba "Plavog podruma" i proslava rođendana njegovog autora pretvorili u pravu svečanost sporta i kulture, na radost i veselje svih prisutnih poklonika Histriona, Dinama i Nine Škrabea.
K.Š.

TAGOVI | Histrioni

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!