Sa Sherlockom Holmesom u novu sezonu

12.06.2016. Svoj sljedeći kazališni spektakl, mjuzikl "Velika tajna Sherlocka Holmesa" mladi i malo stariji glumci Kazališta Škrabe vrijedno pripremaju od ožujka ove godine

Nino Škrabe kazalištem se u svom rodnom Jastrebarskom kontinuirano bavi već skoro 50 godina, a njegovo Kazalište Škrabe sezonu 2015/2016. zaista može biti ponosno na sve što je ostvarilo
S ansamblom koji većinom čine potpuni početnici, glumice i glumci polaznici osnovne škole, u prosincu 2015. Kazalište Škrabe, koje se nadovezuje na tradiciju pučkog kazališta u Jastrebarskom još od 1968. pa i ranije, oduševilo je svoje brojne gledatelje božićnom predstavom Nine Škrabea "Dogodilo se u Betlehemu". Nju je u predbožićno vrijeme u Jaski pogledalo više od tisuću gledatelja, a većini mladih glumica i glumaca to je bio prvi nastup na "daskama koje život znače".

Početkom 2016. mladi su glumci povodom predstavljanja knjiga Danice Divjak "Hlačasti zmaj", u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, priredili sa svojom voditeljicom Klementinom Škrabe kratki igrokaz "Hlačasti zmaj" s kojim su uspješno nastupili u Glazbenoj školi Jastrebarsko, ali i u Gradskom kazalištu "Trešnja" u Zagrebu.

Glumci Kazališta Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, sudjelovali su i na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" koji se u Jastrebarskom već šestu godinu zaredom održao 13. svibnja 2016, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Glazbene škole Jastrebarsko.

Kazalištarci su svoje djelovanje uspješno predstavili na Sajmu mogućnosti u Krašiću 20. svibnja 2016. gdje su izveli dvije plesne točke u koreografiji Ines Jerčinović. Mlada Hena Pavičić već je nekoliko puta izuzetno uspješno izvela song "Runolist", a sve te plesne i pjevačke točke u kazalištu će se moći pogledati u novoj predstavi "Velika tajna Sherlocka Holmesa" Nine Škrabea.
Svoj sljedeći kazališni spektakl, mjuzikl "Velika tajna Sherlocka Holmesa" mladi i malo stariji glumci vrijedno pripremaju od ožujka 2016. Pritom uvježbavaju glazbene, pjevačke i plesačke točke, uče koreografije i kretanje na sceni te marljivo rade na probama teksta. Posebne pjevačke probe za dio ansambla održane su pod vodstvom poznatog glazbenika, skladatelja i dirigenta, maestra Josipa Cvitanovića.

Cijele ove sezone s glumicama i glumcima Kazališta Škrabe radi već uigrana jaskanska ekipa stručnjaka i pedagoga - voditeljica i redateljica je prof. Klementina Škrabe, plesne probe vode prof. Ines Jerčinović i dugogodišnja članica Baletnog studija Jastrebarsko Marta Brkljačić, kostime osmišljava i stvara modna dizajnerica Marija Špikić, a scenografiju potpisuje i izrađuje prof. Ivana Strmečki Vučina. Asistentica redateljice je Martina Barundich, a sve se odvija pod umjetničkim vodstvom Nine Škrabea.
Brojni ansambl Kazališta Škrabe kraj uspješne sezone 2015/2016. proslavit će podjelom diploma i završnom svečanošću, a već tjedan nakon toga nastavit će s probama za "Veliku tajnu Sherlocka Holmesa" koje će se održavati cijelo ljeto, kao i brojne kreativne radionice na teme vezane uz predstavu. "Sherlock Holmes" će se u Jastrebarskom premijerno moći vidjeti početkom jeseni 2016.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!