Samostalna izložbe slika Josipa Falice i skulptura Zdenka Grgeljca

21.11.2017. U četvrtak, 23. studenoga, u 19 sati u gleriji Mirko Virius u Takalčićevoj ulici u Zagrebu bit će otvorenje izložbe slika Jaskanca Josipa Falice

Jaskanac JOSIP FALICA (Sveta Jana, 1950) počeo je izlagati slike 1974, otkad sudjeluje na više desetaka skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada, medalja, plaketa i diploma. Sudjelovao je na likovnim kolonijama u Trebnju (Slovenija), Karlovcu (ZILIK), Zlataru i drugdje, likovno opremio nekoliko časopisa i knjiga. Član je Hrvatskog društva naivnih likovnih umjetnika i Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom. Samostalno je izlagao u Svetoj Jani, Zagrebu, Trogiru, Jastrebarskom, Splitu, Karlovcu i Svetom Ivanu Zelini. Likovno je opremio knjige Nine Škrabea Druga zvijezda zdesna (2013) u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i U Plavom podrumu (2017) u izdanju Kreativnog studija Zvrk.
Karlovčanin ZDENKO GRGELJAC (Drežnik, 1950) izradom skulptura bavi se intenzivnije od 1973. Član je Hrvatskog društva naivnih umjetnika u Zagrebu, Udruge likovnih autora Karlovca i Accademia Italia delle Arti e del Lavoro. Samostalne izložbe do sada je održao u Karlovcu, Gospiću, Zagrebu, Krapinskim Toplicama, Ozlju, Jastrebarskom, Petrinji i Sisku te u Beogradu (Srbija), Trebnju, Sevnici i Kranju (Slovenija). Skupno je izlagao u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Ukrajini, Mađarskoj i na stotinjak izložbi u Hrvatskoj. Sudjelovao je na pedesetak likovnih kolonija, na mnogobrojnim humanitarnim akcijama te primio desetak nagrada i niz priznanja za svoj rad. Djela mu se nalaze u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

MHJ

TAGOVI | Galerija Mirko Virius

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!