San Ivanjske noći na kraju uspješne kazališne sezone

10.07.2020. Brojni veliki i mali glumci Kazališta Škrabe pripremili su u Jastrebarskom za svoju najdražu publiku – roditelje, braću, sestre, bake, djedove i prijatelje, na Ivanjsku noć program pod nazivom "San Ivanjske noći"

Program koji je osmislila voditeljica Kazališta Klementina Škrabe sastojao se od dijelova hit-predstave "Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir" koja ove godine slavi 5. godišnjicu od svoje premijere. Veliki aplauz svih prisutnih pratio je popularne Špeksirove obrtnike koje je predvodio kazališni "veteran" Niko Pavelić. Niko je u Kazalište došao kao osnovnoškolac, sada će upisati fakultet. U "Špeksiru" prije pet godina posebno je oduševio u ulozi Julije dok je sada izrežirao prizor obrtnika i odigrao Dunjka. Uz scene iz "Špeksira" gledatelji su mogli po prvi put vidjeti plesove i scene iz nove predstave "101 dalmatiner" koja će svoju premijeru imati ove jeseni. U "Snu Ivanjske noći" nastupilo je pedesetak glumica i glumaca od 4 do 25 godina, a na kraju su svi primili zaslužene diplome za uspješno sudjelovanje u radu Kazališta Škrabe u sezoni 2019/2020. Posebni pljesak dobile su glumice Kazališta Škrabe koje su sudjelovale na prvoj online radionici kreativnog pisanja. Radionicu je, od travnja do lipnja 2020,  organizirala udruga Kreativni studio Zvrk u sklopu koje djeluje Kazalište Škrabe.

Mlade glumice u kosi su za "San Ivanjske noći" imale pravo cvijeće, a kako bi to sve dobro izgledalo pobrinula se umjetnica za kosu Kristina Bradvić iz Frizerskog studija Danu. Svi koji su primili diplome dobili su i prigodne mirisne poklone koje je pripremila jaskanska tvrtka Orioli the Original.   

Kazališna sezona 2019/2020. za mlade kazalištarce bila je zbilja zanimljiva, originalna i puna raznih kazališnih događanja uživo i online – od brojnih satova glume u kazališnoj dvorani, božićne predstave, nastupa na poetsko-glazbenim programima, posebnih proba plesa i scenskog pokreta, online plesanja, pjevanja, crtanja, snimanja filmića i glume pa sve do satova glume i proba na svježem zraku. Za vrijeme zabrane održavanja glume i proba zbog virusa, kazalištarci su svoj rad nastavili online, a glumci koji su najbolje snimili, glumili, plesali, crtali i bavili se kazalištem i dok su morali biti kod kuće dobili su posebne nagrade. Nakon što su probe i satovi glume nastavljeni na otvorenom, Kazalištu Škrabe priključili su se i neke nove djevojčice i dječaci, a u "Snu Ivanjske noći" imali su svoj prvi nastup. Odrasli ansambl Kazališta Škrabe u protekloj sezoni uspješno je sa svojom popularnom predstavom "Oko jedne hiže" gostovao u Pribiću, Donjoj Kupčini, Svetom Ivanu Zelini i Klinča Selima, igralo se i u Jaski, a uskoro kreću i nova gostovanja.


Kazalište Škrabe nastavit će sa svojim radom i tijekom ljetnih mjeseci – održavat će se satovi glume i probe za predstavu "101 dalmatiner" i "Robin Hood", ali i posebna kazališna događanja na koja će se moći uključiti i novi glumci i glumice. I ovoga ljeta održat će se Ljetni kazališni kamp Hawk City, i to četvrtu godinu zaredom, a sve ljetne aktivnosti bit će na otvorenom.

I u protekloj sezoni umjetnički voditelj Kazališta Škrabe bio je Nino Škrabe, tehnički voditelji Želimir Hrković i Dean Skok, majstor tona i scene Dominik Sečen, službeni fotograf Matija Grgas, kostimografkinje Maria Špikić i Sandra Brkljačić, asistentica redatelja Margareta Škrabe, a koreografkinja Ida Benčik uz pomoćnicu Tenu Grabner.
Ako nam se želite priključiti i postati dio velike obitelji Kazališta Škrabe možete se već sada javiti na mail kazaliste.skrabe@gmail.com.
Vidimo se u Kazalištu!


foto: Matija Grgas

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!